Εθνικά θέματα

Αντιστράτηγος Αντρέας Πενταράς: "Η Κύπρος δεν είναι Afrin, η Κύπρος είναι η Ελλάδα" (βίντεο)

Ασκήσεις, παρελάσεις και δηλώσεις επισήμων και αρμοδίων για την άμυνα αποτελούν το τρίπτυχο προβολής και παρουσίασης της ισχύς των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή τη θέση διατύπωσε ο Αντιστράτηγος Εν Αποστρατεία Αντρέας Πενταράς, ο οποίος παρακολούθησε τη διακλαδική άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Ατσάλινο Βέλος" στην οποία συμμετείχαν μετά από δεκαετίες ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

"Μέσα στο σημερινό άναρχο διεθνές σύστημα, τα κράτη προκειμένου να διατηρήσουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα και να υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, πρέπει να προβάλουν αποτροπή σε δυνητικούς αντιπάλους. Να ξέρουν δηλαδή ότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από το όφελος."

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο κύριος Πενταράς χαρακτήρισε επιτυχημένη την άσκηση και συνεχάρη τους συντελεστές, καθώς συμμετείχαν όλα σχεδόν τα όπλα της Εθνικής Φρουράς, με υποστηρικτικά όπλα, ελικόπτερα μάχης, αντιαρματικά όπλα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, αλεξιπτωτιστές και ειδικές δυνάμεις

"Αποδείχτηκε η αρτιότητα των μέσων, ο άριστος συντονισμός των επιχειρήσεων από τα επιτελεία και γενικά το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς. Το επιστέγασμα της άσκησης ήταν η παρουσία των ελληνικών μαχητικών που διενήργησαν εικονική προσβολή στόχων και σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνεια στους παρατηρητες και έστειλαν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μακριά, η Ελλάδα είναι εδώ."

"Η Κύπρος δεν είναι Αφρίν, δεν είναι Συρία. Η Κύπρος είναι η Ελλάδα." Αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να σταλεί, τόνισε ο κύριος Πενταράς.

https://www.youtube.com/watch?v=geNCJWbKq-E

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ