Αφρική

Ανελέητο σφυροκόπημα κατά Τούρκων: Ο LNA ισοπέδωσε βάσεις της Άγκυρας στην Λιβύη - Πανωλεθρία για τις ΤΕΔ

Φουλ επίθεση από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ κατά των Τούρκων που επιδιώκουν τα δικά τους παιχνίδια, με το κυριότερο να είναι κατά της Ελλάδος με την δημιουργία κοινής ΑΟΖ με την Λιβύη.  

Λίβυος ανώτατος αξιωματικός του LNA ανακοίνωσε την πραγματοποίηση αεροπορικής επιδρομής αποκλειστικά με στόχο «τουρκικές αεροπορικές υποδομές», οι οποίες λειτουργούν στα πολεμικά αεροδρόμια της Mitiga και της Misrata.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατέστρεψε αρκετά τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα  στα αεροδρόμια Mitiga και Misrata κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής», δήλωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων πιστών στον αρχηγό της ανατολικής Λιβύης Khalifa Haftar.

«Οι πηγές πληροφοριών μας προσδιόρισαν αυτούς τους τόπους, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία και αποθήκευση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Οι χώροι αυτοί ήταν υπόστεγα αεροδρομίων που χρησιμοποιούσαν για να εξοπλίσουν και να αποθηκεύσουν τα αεροσκάφη αυτά και τους πυραύλους τους, σε Mitiga και Misrata», δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed al-Mismari.

«Αυτή η απειλή αντιμετωπίστηκε από τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του LNA, τα οποία απογειώθηκαν από διάφορες βάσεις για να επιτεθούν στους στόχους τους», πρόσθεσε.

Οι Τούρκοι στην βάση στην Μισράτα, φέρονται να είχαν κατασκευάσει τέσσερα shelter (υπόστεγα) για επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εγκαταστάσεις στρατωνισμού, ενώ είχαν μεταφέρει μετέφεραν συστήματα ηλεκτρονικού επι οχημάτων (πιθανόν KORAL Electronic Warfare System), στρατιωτικά οχήματα πάσης φύσεως, ενώ διαθέτουν κέντρο εφοδιασμού, νέο τέρμιναλ, κέντρο υπολογιστών, καθώς εξοπλίζουν και θωρακίσουν συνεχώς την εν λόγω βάση.

Μιλάμε δηλαδή για μια κανονική αεροπορική βάση η οποία διαθέτει σχεδόν τα πάντα και η οποία βρίσκεται κάτω από την Κρήτη, εκεί όπου οι οι Τούρκοι έχουν μεγάλη εμβέλεια για την υλοποίηση πολεμικών επιχειρήσεων πάσης φύσεως. Αυτές τις υποδομές κτύπησαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ προκαλώντας σοκ και δέος στην Άγκυρα.

Το άλλο νέο στην όλη υπόθεση που αναφέρθηκε από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, είναι η όλο και μεγαλύτερη παρουσία πλέον Τζιχαντιστών στο πλευρό των Τούρκων, οι οποίοι προέρχονται από τη Συρία και το Ιράκ .

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ

Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της επιχειρησιακού αρχηγείου του Χαλίφα Χαφτάρ , «οι πολιτοφυλακές των Τζιχαντιστών αρχίζουν να καταρρέουν σε διάφορα μέτωπα μετά από οδυνηρές και ακριβείς εναέριες επιδρομές  και προέλαση των δυνάμεων μας κοντά στις βάσεις τους».

Ένας ανώτερος αξιωματικός  του LNA δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων  Asharq Al-Awsat ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Εθνικού Στρατού ανέλαβαν τον έλεγχο νέων περιοχών προς την περιοχή Αζιζιγιά, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι πολιτοφυλακές της Τρίπολης είναι «πολύ αδύναμες», αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των θυμάτων ή το μέγεθος των ζημιών τους.

Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του LNA παρουσίασε βίντεο, δείχνοντας την παράδοση μιας ομάδας τζιχαντιστών της Τρίπολης, τονίζοντας  ότι οι μαχητές παρέδωσαν τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα οχήματα σε στρατιωτικές μονάδες κοντά στην Τρίπολη, χωρίς να ρίξουν τουφεκιά.

Ελπίζουμε σε μια γενική αντεπίθεση του Χαφτάρ με κατάληψη της Τρίπολης και την εκδίωξη των Τούρκων που πάτησαν το πόδι τους στην Λιβύη μετά από 100 και πλέον χρόνια, ανοίγοντας την όρεξη του Ερντογάν για νέα Οθωμανικά βιλαέτια.

https://twitter.com/LibyaReview/status/1179373987283062785

https://twitter.com/LibyaReview/status/1179115925800460288

https://twitter.com/LibyaReview/status/1179097589729419265

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...