Αρχείο

Ανάλυση-"βόμβα" από Μ.Ρούμπιν: "Οι Τούρκοι θέλουν να προσαρτήσουν συριακά εδάφη" - "Υλοποιούν το μοντέλο του 1974 στην Κύπρο"

Κοσμογονικές αλλαγές στις ΗΠΑ, από ειδικούς αμυντικούς αναλυτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης όπως ο διάσημος Μ.Ρούμπιν, ο οποίος μιλά για ύποπτο τουρκικό σχέδιο στην Συρία, που ομοιάζει με αυτό που είχε υλοποιήσει η Άγκυρα στην Κύπρο το 1974, θέλοντας να προσαρτήσει έδαφος, ενώ ρωτά το Κογκρέσο πότε θα κάνει στα μέλη του το ερώτημα: "αν η Τουρκία είναι πλέον σύμμαχος των ΗΠΑ";

“Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει' η τουρκική συμπεριφορά (στη Συρία), αφού τα έχουμε δει όλα αυτά πριν. Το 1974, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, φαινομενικά για να προστατεύσει την τουρκική μειονότητα του νησιού από την ελληνική χούντα που επιδίωκε να προσαρτήσει την Κύπρο. Οι Έλληνες όμως έριξαν αυτή τη χούντα μέσα σε λίγες εβδομάδες από την εισβολή της Τουρκίας και όμως, 45 χρόνια αργότερα, η Τουρκία συνεχίζει όχι μόνο να κατέχει το ένα τρίτο της Κύπρου, αλλά τώρα επιδιώκει να υφαρπάξει και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου από τα κυπριακά χωρικά ύδατα.

Όταν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες διατύπωσαν για μια σειρά από θέματα σχετικά με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Egemen Bağış, ανώτατος σύμβουλος του Ερντογάν απείλησε να χρησιμοποιήσει το τουρκικό ναυτικό ακόμα και εναντίον αμερικανικών πλοίων εξερεύνησης αερίου, τα οποία διενεργούν έρευνες με έγκριση της Κύπρου.

"Βρήκαν και αυτοί να τα βάλουν με το αμερικανικό ναυτικό. Έχουμε εκπαιδεύσει τους πεζοναύτες μας για αυτό, ενώ έχουμε εξοπλίσει τα πολεμικά μας πλοία για όλα τα ενδεχόμενα. Όλες οι επιλογές μας όμως βρίσκονται στο τραπέζι και οτιδήποτε μπορεί να γίνει", είπε ο Μ.Ρούμπιν.

Καθώς η Τουρκία αναπτύσσεται πιο επιθετικά, η Κύπρος έχει γίνει ίσως το πιο επικίνδυνο σημείο ανάφλεξης στην Ευρώπη. Όσον αφορά το Bağış, ο Ερντογάν τον αντάμειψε με την πρεσβεία στην Τσεχία”, κατέληξε ο ίδιος.

"Ωστόσο, υπάρχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα με αυτό το επιχείρημα. Η Τουρκία μπορεί κάποτε να ήταν ένας σημαντικός σύμμαχος και εταίρος, αλλά εάν ο Jeffrey, ο Doran και οι υπόλοιποι υποστηρικτές της στρατηγικής του Τραμπ πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι σήμερα σύμμαχος μας, τότε η λέξη αυτή απλώς δεν έχει καθόλου νόημα.

Η Τουρκία λέει ότι ενεργεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό της στην Συρία από τους Κούρδους τρομοκράτες. Αλλά αυτό που οι Τούρκοι αξιωματούχοι υπονοούν στην πραγματικότητα είναι άλλο πράγμα.

Οι Τούρκοι μιλούσαν για εξτρεμιστές, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν εντός των συριακών συνόρων, και ο Ερντογάν έγραφε στο twitter στα αραβικά, «φιλάω τα μέτωπα όλων των μελών του στρατού του Μωάμεθ» που εισέρχονται στη Συρία.

Όχι κύριοι, αυτοί δεν είναι μια δήλωση που κάνουν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ. Δεν ήταν μόνος. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόιλου είπε στο CNN Türk ότι η Τουρκία θα "συνάψει συμφωνία με το ISIS".

Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τη συμμαχία τους με τους Σύρους Κούρδους ήταν κατά πρώτο λόγο, τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία  που είχαν, και τα οποία έλεγαν ότι η Τουρκία υποστήριζε ενεργά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Πληροφορίες από τα Wikileaks, των προσωπικών μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Berat Albayrak, γαμπρού του Ερντογάν και υπουργού ενέργειας, απέδειξαν ξεκάθαρα προσπάθειες να αποκομίσει κέρδη η Τουρκία από το εμπόριο πετρελαίου με τον ISIS.

Στη μάχη για το Κομπάνι, η Τουρκία επέτρεψε στους μαχητές της ISIS να εισέλθουν από την τουρκική πλευρά για κτυπήσουν τους Κούρδους υπερασπιστές από “πίσω”.  Επίσης εκατοντάδες ή και χιλιάδες διαβατήρια και δελτία ταυτότητας που βρέθηκαν πάνω στους μαχητές του ISIS, δείχνουν ότι εκδόθηκαν στην Τουρκία ξεκάθαρα.

Το ISIS διατήρησε επίσης ακόμη έναν de facto “πρεσβευτή” του στην Τουρκία για να έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας. Πρόκειται για τις δυνάμεις του FSA ή ελεύθερου συριακού στρατού”, δηλώνει ο Ρούμπιν κατηγορώντας παράλληλα τον Αμερικανό πρόεδρο για ανάρμοστη σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

“Μήπως ήρθε η ώρα για το Κογκρέσο να ρωτήσει τα μέλη του, αν η Τουρκία είναι σύμμαχος, διότι τότε σαφώς θα ήταν διαφορετικές οι ενέργειές των ΗΠΑ, αν η Τουρκία ήταν αντίπαλος”, κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...