Κόσμος

Αίγυπτος: Μουσουλμάνος που έγινε Χριστιανός δολοφονήθηκε για ένα ποστ στο Facebook από την ίδια του την οικογένεια

Ένας χριστιανός που είχε μεταστραφεί από το Ισλάμ στην Αίγυπτο σκοτώθηκε από την μουσουλμανική οικογένειά του αφού επιβεβαίωσε δημόσια την πίστη του σε ένα ποστάρισμα στο Facebook, σύμφωνα με την ομάδα υπεράσπισης κατά των διώξεων International Christian Concern.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στις Η.Π.Α. ανέφερε την περασμένη Τετάρτη ότι ο Χουσεΐν Μοχάμεντ, ο οποίος προτιμούσε να ονομάζεται με το βαπτιστικό του όνομα Γεώργιος, σκοτώθηκε στις 6 Οκτωβρίου, αφού δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Facebook επιβεβαιώνοντας τη χριστιανική του πίστη.

Η οικογένεια του Γεώργιου έμαθε για τη μεταστροφή του και ο θείος του κατέθεσε καταγγελίες στη Διεύθυνση Ασφαλείας. Ωστόσο, η δημοσίευση στο Facebook ήταν μια "δημόσια αναγνώριση της μεταστροφής του", σημειώνει η ICC. Περιέλαβε μια φωτογραφία με ένα τατουάζ με τον σταυρό στον καρπό του, μια κοινή πρακτική των Αιγυπτίων κοπτών χριστιανών.

Η δολοφονία έρχεται καθώς η Αίγυπτος κατατάσσεται ως το 16ο χειρότερο έθνος στον κόσμο όταν πρόκειται για κάποιους είδους χριστιανικό διωγμό, σύμφωνα με την Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης των Open Doors των ΗΠΑ. Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού.

"Ο ισλαμικός πολιτισμός τροφοδοτεί τις θρησκευτικές διακρίσεις στην Αίγυπτο και δημιουργεί ένα περιβάλλον που αναγκάζει το κράτος να είναι απρόθυμο να σεβαστεί και να επιβάλει τα θεμελιώδη δικαιώματα των χριστιανών", λέει η Open Doors.

Οι εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook είναι το πιο πρόσφατο εργαλείο που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές για να κατηγορούν τους χριστιανούς για βλασφημία, σύμφωνα με την Open Doors.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...