Αφρική

"Πηγή Ειρήνης" και στη Λιβύη - Αξιωματικοί του Χαφτάρ αποκαλύπτουν: "Οι Τούρκοι στέλνουν τζιχαντιστές & drone κατά του LNA"

Τι ετοιμάζει ο πανούργος σουλτάνος Ερντογάν, ο οποίος εν μέσω εχθροπραξιών στην Συρία και γενικής κατακραυγής μεταφέρει συνεχώς εξοπλισμένα drone και τζιχαντιστές στην Λιβύη;

Ο ΓΓ του LNA στρατηγός Khalid AlMahjoub ανέφερε για το θέμα αυτό: «η Τουρκία είναι εταίρος της κυβέρνησης της Τρίπολης  στον πόλεμο εναντίον του εθνικού Λιβυκού Στρατού. Η τουρκική κυβέρνηση συμμετέχει στην αποστολή τρομοκρατών από την Τουρκία στη Λιβύη».

Ο ταξίαρχος Khalid al-Mahjoub, διευθυντής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), δήλωσε ότι η παρά την προσήλωση των τουρκικών δυνάμεων στα τεκταινόμενα στην Συρία, η κύρια ανησυχία της Άγκυρας είναι η μεταφορά εξοπλισμένων μη επανδρωμένων οχημάτων και τζιχαντιστών στο λιβυκό έδαφος.

«Αυτό θα πρέπει να  αποτραπεί άμεσα με την βία. Οι Τούρκοι ετοιμάζουν σοβαρή στήριξη στην οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και αυτό αφορά εκτός όλων των άλλων και την Αίγυπτο», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Λίβυος Ταξίαρχος της υπηρεσίας πληροφοριών του LNA, ανέφερε ότι οι δυνάμεις του θα εξαλείψουν όλους τους τρομοκράτες στη Λιβύη, ακόμα και αυτούς που έρχονται από τη Συρία μέσω της Τουρκίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα τους συλλάβει όλους και θα τους υποβάλλει σε δίκη ενώπιον των επίσημων δικαστηρίων με την ποινή του θανάτου.

https://twitter.com/LibyaReview/status/1183684635789856769

Η τουρκική πλευρά και οι πολιτοφυλακές των Τζιχαντιστών που ευθυγραμμίζονται με τον GNA κινούνται ευρισκόμενοι σε απόγνωση μπας και γλυτώσουν την αναπόφευκτη κατάρρευση τους, εκτιμούν οι δυνάμεις του Χαφτάρ αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται αμείωτος.

Ο Khalid al-Mahjoub δήλωσε ότι ο Fayez al-Sarraj, πρόεδρος της κυβέρνησης στην Τρίπολη, δεν θα βρει κανέναν διεθνή σύμμαχο (πλην της Τουρκίας) στα άνομα σχέδια του.

Η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη υποστηρίζεται επί του παρόντος τόσο από την Τουρκία, όσο και από το Κατάρ, και με κάποιες υποψίες για την υποτιθέμενη υποστήριξη του Ιράν.

Η σημερινή τουρκική εισβολή στα εδάφη των Κούρδων στη βόρεια Συρία έχει οδηγήσει σε βίαιες σφαγές και την διαφυγή πολλών κρατουμένων του ISIS από τις φυλακές και τα κέντρα κράτησης. Πολλοί αναλυτές αναφέρουν ότι ήδη οι εξτρεμιστές του ISIS κινούνται μαζικά  προς τη Λιβύη για νέες περιπέτειες.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποιεί πως η Λιβύη κινδυνεύει να μετατραπεί στην κεντρική βάση της τρομοκρατίας στη Βόρειο Αφρική, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία για τις επικειμένες εξελίξεις στην εν λόγω περιοχή.

https://twitter.com/LibyaReview/status/1184387889804779520

Σύμφωνα με άρθρο μας αναφέραμε και επιβεβαιωνόμαστε ότι, κανονική πειρατεία διεξάγουν οι Τούρκοι εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα κινούμενοι νοτίως της Κρήτης, μεταφέροντας μέχρι τώρα, οπλικά συστήματα, θωρακισμένα οχήματα και τζιχαντιστές στην Λιβύη.

Δεν αποστέλλουν όμως πλέον μόνο όπλα οι νέο-οθωμανοί, αλλά και Τούρκους εν ενεργεία αξιωματικούς με διάφορους τρόπους, σε μια προσπάθεια επέκτασης της τουρκικής παρουσίας στην χώρα αυτή.

Ότι βοήθεια δίνουν οι Ιρανοί Φρουροί στο καθεστώς Άσαντ στην Συρία, το ίδιο ακριβώς υλοποιούν και οι Τούρκοι στην Λιβύη, αναμένοντας σοβαρά ανταλλάγματα στο μέλλον, τα οποία θα περιλαμβάνουν μερίδιο σε εξόρυξη κοιτασμάτων, λιμάνια, στρατιωτική βάση και πολιτικό έλεγχο μέσω Ισλάμ.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατηγόρησε επίσημα την Τουρκία για την αποστολή Τούρκων στρατιωτικών που εκπαιδεύουν την ένοπλη πολιτοφυλακή η οποία είναι πιστή στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Fayez al-Sarraj στην Τρίπολη, ο οποίος έκανε διάβημα στην Ελλάδα για την ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης.

Όποιος νομίζει λοιπόν με όλα αυτά που βλέπουμε στην Συρία και στην Λιβύη, ότι ο Ερντογάν θα σταματήσει στην Βόρεια Συρία τις νεο-οθωμανικές βλέψεις του και δεν θα επεκταθεί σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο και Λιβύη είναι απλά γελασμένος. 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...