ΗΠΑ

ΗΠΑ σε Κούρδους: «Δεν θα σας υπερασπιστούμε» - Ο Τραμπ πήρε την απόφαση για τη Συρία μόνος του με τον Ερντογάν


Με απίστευτη ωμότητα οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν στους Κούρδους μαχητές ότι είναι πλέον μόνοι τους. Ότι μπορεί μέχρι χθες να ήταν σύμμαχοι και οι Κούρδοι να έβγαλαν το φίδι από την τρύπα με τον ISIS αλλά πλέον δεν έχουν καμία στήριξη στην επίθεση που θα δεχθούν από την Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν σήμερα τον διοικητή των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα τις υπερασπιστούν πουθενά έναντι των επικείμενων τουρκικών επιθέσεων», δήλωσε στο Reuters αμερικανός αξιωματούχος πριν από την αναμενόμενη τουρκική επίθεση.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από δύο θέσεις παρατήρησης στο Τελ Αμπιάντ και το Ρας αλ Αΐν στη βορειοδυτική Συρία, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Οι άλλες αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή εξακολουθούν προς το παρόν να βρίσκονται στις θέσεις τους, δήλωσε ο αξιωματούχος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε (στη Συρία) οποιαδήποτε νύκτα χωρίς προειδοποίηση» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η Τουρκία θα εξαπολύσει σύντομα επίθεση στη βόρεια Συρία. Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη «να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από τους μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν αναχωρήσει για μια επίσκεψη στη Σερβία, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Είπε πως θα συζητήσουν σχέδια για την «ασφαλή ζώνη» και προσέθεσε πως στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ελπίζει να επιλύσει τη διένεξη γύρω από τα μαχητικά αεριωθούμενα F-35.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μπορεί να εξαπολυθεί ανά πάσα στιγμή.

«Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε (στη Συρία) οποιαδήποτε νύκτα χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται απ’ αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνέντευξη.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΤΡΑΜΠ

Η ανταποκρίτρια Μέσης Ανατολής της «Telegraph», Τζόσι Ένσορ, γράφει στο Twitter ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε την απόφαση να δώσει το πράσινο φως στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στα κουρδικά εδάφη στη Συρία μόνος του, δίχως να συμβουλευτεί κανέναν στον Λευκό Οίκο, στο Πεντάγωνο ή από τους συμμάχους του Διεθνούς Συνασπισμού που επίσης έχουν αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή, όπως Γάλλους, Βρετανούς κ.α.

 
https://twitter.com/eha_medya/status/1181147502990495746?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/eha_news/status/1181139275129262080?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/eha_news/status/1181142858339946496?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ