Εσωτερική Ασφάλεια

Εικόνα-σοκ στο κέντρο της Αθήνας! - Στέλεχος του ΠΑΜΕ ρίχνει κλωτσιά σε αστυνομικό - Περιορισμένη χρήση χημικών από την ΕΛ.ΑΣ!

Εικόνα-σοκ από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία, ΠΑΜίτης σηκώνεται στον αέρα και σπρώχνει αστυνομικό με την δύναμη των ποδιών του!

Φυσικά τα παιδιά του Περισσού δεν τα ακουμπάει κανείς!

Ενταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Το ΠΑΜΕ είχε απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία κατά του Πομπέο, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο. Εξαιτίας της πορείας έκλεισε το κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα έγινε άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στη Σταδίου.

Η ένταση στην πορεία κατά του Πομπέο προέκυψε όταν συγκεντρωμένοι πέταξαν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, στη λεωφόρο Β. Κωνσταντίνου. Στο σημείο υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκανε χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές, ενώ ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Συγκέντρωση κατά Πομπέο και στη Θεσσαλονίκη 

Συγκέντρωση κατά της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο και της ενίσχυσης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ έγινε και στη Θεσσαλονίκη, από μέλη της Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης.

«Η Νέα Συμφωνία, που θέλουν να υπογράψουν, θα φέρει επικίνδυνες προσαρμογές σε όλες τις πτυχές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Θα δέσει τις ένοπλες δυνάμεις ακόμη πιο σφιχτά στις αμερικανο-νατοϊκές στρατιωτικές αποστολές και πολέμους. Θα υπονομεύσει ακόμη περισσότερο τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας. Αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα και να μην υπάρχει ανάμιξη της Ελλάδας σε ξένες στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Δείτε εικόνες:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...