Εκκλησία

Νέα σύγχυση στην Ελλαδική Εκκλησία με το ουκρανικό - Κερκύρας Νεκτάριος: Αναγνωρίζουμε μόνο μια κανονική Εκκλησία με τον Μητροπολίτη Ονούφριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Την στιγμή που συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με τη νέα συνθεσή της και που στην προηγούμενη συνεδρίαση το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα ανατέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο να το διαχεριστεί μιας και τους τελευταίους μήνες κάθε Μητρόπολη έκανε ότι ήθελε εκθέτοντας την Εκκλησία της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Κερκύρας εν αντιθέσει με όσα συνέβησαν σε Λαγκαδά, Ζάκυνθο, Μαγνησία κλπ δήλωσε πως αναγνωρίζει μόνο την κανονική εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο!

Είναι πασιφανές πως το θέμα πρέπει να πάει στον Ιεραρχία γιατί το πρόβλημα την ελληνική εκκλησιαστική επικράτεια διαιωνίζεται.

Αναλυτικότερα, την Δευτέρα ο Μητροπολίτης Οδησσού κ. Αγαθάγγελος, συνοδευόμενος από τον βικάριό του Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Διόδωρο και από τους συνεργάτες του μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Τον κ. Αγαθάγγελο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ακολούθως εψάλη Ιερά Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα, έμπροσθεν του ιερού λειψάνου του.

Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη Οδησσού και την συνοδεία του στο αρχονταρίκι του Ιερού Προσκυνήματος, όπου και συζήτησαν πνευματικά θέματα, ευχόμενοι την διατήρηση της ενότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου τους, ο Έλληνας ιεράρχης διαβεβαίωσε τους ουκρανούς αδελφούς του ότι αυτός και η μητρόπολη του αναγνωρίζουν μόνο μία κανονική ουκρανική εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο, όπως τουλάχιστον αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της Επισκοπής Οδησσού .

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε, σε ένα νησί όπου υπάρχουν πολλοί άγιοι, και ιδιαίτερα ο Άγιος Σπυρίδων. Προσευχόμαστε ότι ο Κύριος θα βοηθήσει την Εκκλησία σας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που συνδέονται με το εκκλησιαστικό σχισμα και την διαταραχή ", ανέφερε ο κ. Νεκτάριος και τόνισε:

"Αναγνωρίζουμε μόνο μία κανονική Εκκλησία, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριου, ο οποίος συχνά ήρθε εδώ στο νησί της Κέρκυρας για να λειτουργήσει ως απλός ιερέας", πρόσθεσε ο Έλληνας Ιεράρχης.

https://www.youtube.com/watch?v=Vfb3-z29Vr8

Στον αντίποδα οι Φαναριώτες το βιολί τους.... Ο Μητροπολίτης Γερμανίας προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη ανέφερε: “Στὴν διάρκεια, λοιπόν, τῆς συνοδικῆς θητείας τοῦ ὁμιλοῦντος, ἀπὸ τὸν Σεπτέμβριο 2018 ἕως τὸν Αὔγουστο 2019, κορυφαῖο γεγονὸς ἦταν ἡ χορήγηση αὐτοκεφάλου ἐκκλησιαστικοῦ καθεστῶτος στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας, ἡ ὁποία ὀφείλεται ἀποκλειστικῶς στὴν γενναιότητα τοῦ Πρώτου μεταξύ μας καὶ στὴν ἀγάπη Του, ἥτις «οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς» (Α´ Κορ. 13,5), γι᾽ αὐτὸ ἄλλωστε καὶ καταβάλλει εἰσέτι τὸ τίμημα τῆς ἀληθείας, κινδυνεύοντας ἀπὸ ἀνθρώπους, τοὺς γνωστοὺς ἐκ βορρᾶ καὶ ἀλλαχοῦ ἀδελφούς, ποὺ μᾶλλον ὑποκρίνονταν τοὺς ἀδελφούς (βλ. Β´ Κορ. 11,26) καὶ γιὰ τοὺς ὁποίους ἰσχύουν, δυστυχῶς, αὐτολεξεὶ τὰ λόγια τοῦ Κυρίου: «καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ» (Μτθ. 10,36)”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...