Υγεία

Κακοσμία στόματος: Ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος να την καταπολεμήσεις

Η δυσάρεστη αναπνοή αφορά και τις πιο χιλιοβουρτσισμένες των οδοντοστοιχιών. Σαφώς και η καλή στοματική υγιεινή παίζει καθοριστικό ρόλο, αλλά γίνεται να πλένεις τα δόντια σου 2 και 3 φορές την ημέρα, κι όμως, αυτή η κακή μυρωδιά να αναδύεται. Γιατί συμβαίνει αυτό; προφανώς γιατί η κακοσμία του στόματος είναι ένα πρόβλημα με αρκετές αιτίες.

Μία εξ αυτών είναι συνήθως κι ο λόγος που ένα καλά πλυμένο στόμα δεν μυρίζει καθόλου δελεαστικά. Έχει να κάνει με τις διατροφικές σου συνήθειες και πιο συγκεκριμένα με το νεράκι που δεν πίνεις. Πέρα και πάνω λοιπόν από την ουλίτιδα, το κάπνισμα, το βαρύ φαγητό, τα λάθη που κάνεις όταν πλένεις τα δόντια σου και το άδειο σου στομάχι, υπάρχει ένας οργανισμός μη επαρκώς αφυδατωμένος.

Όπως συστήνουν οι οδοντίατροι, ένας άνθρωπος που δεν πίνει νερό, και 4 φορές την ημέρα να μπουκώνει το διάλυμα, μπορεί να κυκλοφορεί εκεί έξω με δυσάρεστη αναπνοή. Ο λόγος πολύ απλός. Όταν δεν ενυδατωνόμαστε, το στόμα μας στεγνώνει, παράγουμε λιγότερο σάλιο. Το σάλιο σαφώς δεν εκκρίνεται τυχαία, αλλά έχει βασική αποστολή να απομακρύνει τα βακτήρια και τα υπολείμματα του φαγητού και του ποτού που καταναλώνουμε. Λίγο σάλιο ίσον λίγο ξέπλυμα ίσον πολύ μικρόβιο. Κι αυτό βγαίνει προς τα έξω με μία κακή μυρωδιά κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου.

Πίνοντας λοιπόν νεράκι συχνά την κακοσμία την κάνεις πέρα. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς κανόνες κι ένας από τους πιο ανέξοδους τρόπους ώστε το στόμα σου να αποπνέει φρεσκάδα. Όχι φυσικά ότι το νερό υποκαθιστά το τακτικό πλύσιμο των δοντιών, το νήμα, το στοματικό διάλυμα και την επίσκεψη στον οδοντίατρο σε συνδυασμό με σωστές διατροφικές συνήθειες, αλλά τις συμπληρώνει σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...