Εσωτερική Ασφάλεια

Επικίνδυνη τροπή παίρνει η υπόθεση της Λέρου: Και νάρκες κατά προσωπικού ανάμεσα στο υλικό που «χάθηκε» - Φήμες για κρίσεις Αρχηγών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με το περιστατικό στη Λέρο. Μυστικές υπηρεσίες και Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε συναγερμό, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Μάλιστα στη δημοσιότητα έρχονται και νέες πληροφορίες, που μόνο προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ανάμεσα στο «στρατιωτικό υλικό» που αναζητείται, εκτός από τα δύο αντιαρματικά και τις «αμυντικού τύπου» χειροβομβίδες, περιλαμβάνονται και νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων υλικών που έχουν να κάνουν με εκρηκτικές ύλες και την χρήση τους.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως και πότε “χάθηκαν” όλα αυτά από τις αποθήκες της Λέρου, χωρίς αυτές να έχουν οποιοδήποτε σημάδι διάρρηξης. Οι αποθήκες στη Λέρο είναι σύγχρονες, λένε αξιωματικοί που τις έχουν ελέγξει, και διαθέτουν και κάμερες. Κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι όλο αυτό μπορεί να αποδειχτεί «λογιστικό λάθος», αλλά δεν φαίνεται προς το παρόν, αυτή η εκδοχή να έχει πείσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Ήδη κυκλοφόρησαν φήμες -που δεν επιβεβαιώνονται- για παραιτήσεις που έχουν ζητηθεί σε υψηλό επίπεδο της στρατιωτικής ιεραρχίας και ταυτόχρονα διακινούνται πληροφορίες για κρίσεις Αρχηγών “σύντομα”.

ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ

Η κλοπή πολεμικού υλικού στη Λέρο σήμανε συναγερμό στο ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr εστάλη σήμα με προτεραιότητα τα «επικίνδυνα» στρατόπεδα να γίνει αμέσως καταγραφή του πολεμικού υλικού για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και αλλού κλοπές ή… περίεργες εξαφανίσεις πολεμικού υλικού.

Η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα (Δευτέρα 9/9) σε καταμέτρηση κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής αλλά όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ