Ένοπλες Συρράξεις

Πάμε για σύγκρουση - Σ. Αραβία: «Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις» - Σε ύψιστο συναγερμό η Τεχεράνη


Αυτή τη στιγμή διεξάγεται η συνέντευξη τύπου η οποία θα παράσχει πληροφορίες για τις επιθέσεις του Σαββάτου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco.

Η Σαουδική Αραβία φέρνει στο φως αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις.

Οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσαν το μεγαλύτερο ενδοσυνεδριακό άλμα των τιμών του πετρελαίου τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια, εγείροντας φόβους για μια στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ιράν.
https://twitter.com/Conflicts/status/1174336880994922496?ref_src=twsrc%5Etfw

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι "αν η χώρα δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση από την Σ.Αραβία, αλλά και τις ΗΠΑ, οι ΕΔ της χώρας θα απαντήσουν ρίχνοντας «στο ψαχνό» στον Περσικό κόλπο", ενώ απείλησαν εμμέσως και με αδιευκρίνιστου τύπου επιθέσεις στο εξωτερικό.

Ο Ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε τις ΗΠΑ, ότι κάθε ενέργεια που θα αναληφθεί εναντίον του, μετά από την επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, θα αντιμετωπιστεί άμεσα με μια ωμή απάντηση της Τεχεράνης, ανέφερε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων σήμερα Τετάρτη.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με  άρθρο μας, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε την Τρίτη με αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου και τους διέταξε να σχεδιάσουν ενδεχόμενη αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση που δέχθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Πάντως, ο Λευκός Οίκος αναμένει από την Σαουδική Αραβία να αποφασίσει το τρόπο της δικής της αντίδρασης, πριν αποφασίσει πολεμικές κινήσεις.

Όπως ανέφερε το CNN επικαλούμενο αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, δύο Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Πεντάγωνο διατάχθηκε να να καταρτίσει ένα “σχέδιο” αντίδρασης στην διάρκεια της συνάντησης στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, τόνισαν ότι δεν έγινε μία λεπτομερής παρουσίαση των διαθέσιμων αμυντικών επιλογών που υπάρχουν. Η Τεχεράνη αρνείται  κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

Χοντρό παρασκήνιο για την παρουσία του Ιρανού προέδρου στον ΟΗΕ

Την ίδια στιγμή σήμερα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ενδέχεται να μην παραστούν στις συναντήσεις υψηλού επιπέδου της επόμενης εβδομάδας στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη εκδώσει βίζα για αυτό το ταξίδι.

Η συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών θεωρείται ως ευκαιρία για άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Ιρανού Προέδρου Χασάν Ρουχάνι και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέσα σε κλίμα  αυξημένων εντάσεων και επιθέσεων, μετά και την μονομερή απόσυρση της Αμερικής από την πυρηνική συμφωνία με το  Ιράν και τις 5  παγκόσμιες δυνάμεις πριν από ένα χρόνο.

Η πρόσφατη επίθεση στη Σαουδική Αραβία και η σκλήρυνση της ρητορικής κατά του  Ιράν δείχνουν ότι αυτές οι συνομιλίες είναι ολοένα και πιο απίθανες.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και παρακολουθούν τα πάντα στα σύνορα της χώρας, ενώ έχουμε και μετακινήσεις δυνάμεων, αναφέρουν άλλα διεθνή ΜΜΕ.

«Αν υπάρξει κάποια δράση εναντίον του Ιράν, η δράση αυτή θα αντιμετωπιστεί άμεσα με στρατιωτική  απάντηση από τη Τεχεράνη», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πρόσθεσε δε ότι, η απάντηση του Ιράν δεν θα περιοριστεί «στην πηγή της απειλής», χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς σημάνουν όλα αυτά.

 

https://youtu.be/Rb59VvpZ-Uk?t=50

https://youtu.be/7A4TI_dRTAo?t=15

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...