Εκκλησία

Βαρθολομαίος: Νοσταλγία της ενότητας - Τι είπε στους παπικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Μανώλη Κείου

"Κρατάμε τον δεσμό ειρήνης και αγάπης μεταξύ μας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος στο περιθώριο των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Καλαβρία για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της ιδρύσεως της επαρχίας Λούγκρο παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Οι Ιταλοί έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ιστορική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Rossano-Cariati.

Ο Βαρθολομαίος διαβεβαίωσε την επαρχία του Lungro ότι "αν και δεν βρίσκεται πλέον υπό κανονική προστασία, η μητέρα εκκλησία της Κωνσταντινούπολης χαίρεται με μητρικό τρόπο επειδή βλέπει ότι κρατάτε τη γλώσσα σας, τον τελετουργικό και λειτουργικό πλούτο. Αυτό δεν είναι μόνο ένα εξωτερικό στοιχείο, αλλά ένα σημάδι μιας εσωτερικής δίψας, μια δίψα για νοσταλγία και αγάπη, μια ισχυρή αγάπη. Κρατάμε θερμά τον δεσμό ειρήνης και αγάπης μεταξύ μας".

Ο κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός από πλήθος πιστών, και βέβαια αξιωματούχων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πολλών ιερέων, που συγκεντρώθηκαν από πολλές μητροπόλεις του νότου.

Ο Πατριάρχης, τον οποίο καλωσόρισε ο επίσκοπος Lungro, Donato Oliverio, μόλις επέστρεψε από τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον Πάπα Φραγκίσκο και υπογράμμισε την.... αδελφική σχέση τους, με στόχο την ενότητα των δύο Εκκλησιών, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα δύσκολο ταξίδι γεμάτο σημάδια ελπίδας όπως αυτή η ιστορική συνάντηση και η βραδινή συμπροσευχή.

Ο Πατριάρχης υπογράμμισε τη νοσταλγία της ενότητας, υπενθυμίζοντας την προέλευση της χριστιανικής πίστης της νότιας Ιταλίας, που περιβάλλεται από την ανατολική παράδοση, η οποία, παρά την εξέλιξη της ιστορίας, διατηρεί τη μητρότητά της στο DNA της πίστης:

«Μητέρα μιά φορά, μητέρα για πάντα», ανέφερε, υπενθυμίζοντας αυτόν τον «μητρικό» δεσμό με την Εκκλησία της Δεύτερης Ρώμης, του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

https://www.facebook.com/Arcidiocesirossanocariati/videos/937676359925694/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...