Τεχνολογία

H Ηuawei κατηγορεί τις ΗΠΑ για κυβερνοεπιθέσεις και απειλές κατά των υπαλλήλων της

Στην αντεπίθεση περνάει η Huawei, επιστρέφοντας ουσιαστικά τις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Ουάσιγκτον. Ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί «κάθε εργαλείο, που έχει στη διάθεσή της» προκειμένου να θέσει εμπόδια στη λειτουργία της.

Με τη καταγγελία αυτή η Huawei δεν εννοεί μόνο τις εναντίον της κυρώσεις. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ για κυβερνο-επιθέσεις με στόχο την κλοπή πληροφοριών από το δίκτυό της, αλλά και για απειλές κατά των υπαλλήλων της. Δεν παραθέτει ωστόσο συγκεκριμένες αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με τη Huawei, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της σφοδρής σινο-αμερικανικής διαμάχης, πράκτορες του FBI επισκέφθηκαν στα σπίτια τους υπαλλήλους της κινεζικής εταιρείας προκειμένου να τους πιέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία εναντίον της.

Οι αμερικανικές αρχές δεν απάντησαν στις κατηγορίες. Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της Huawei εκδόθηκε ως απάντηση σε δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά πιθανή κλοπή πατέντας στις κάμερες των έξυπνων κινητών της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...