Κόσμος

Daily Mail: Σε ετοιμότητα ο βρετανικός στρατός για ενδεχόμενο άτακτου Brexit

Στην αποκάλυψη ότι ο Βρετανός υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Μάικλ Γκοουβ, έχει ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας να βρίσκονται σε ετοιμότητα μονάδες του στρατού για την περίπτωση άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, προχωρά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail επικαλούμενη κυβερνητικά έγγραφα.

Ειδικότερα η κυριακάτικη έκδοση της Daily Mail αναφέρει ότι ο Μάικλ Γκοουβ ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα 1.600 στρατιώτες και τουλάχιστον 100 βυτιοφόρα για να αντιμετωπιστούν πιθανές ελλείψεις σε καύσιμα. Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας προσθέτει ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν καύσιμα του στρατού αποθηκευμένα για έκτακτες ανάγκες.

https://twitter.com/MoS_Politics/status/1170443284474470401

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον δήλωνε χθες από τη Σκωτία πως «θα πάω στις Βρυξέλλες, θα πετύχω μια συμφωνία και θα σιγουρευτώ ότι θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου, αυτό πρέπει να κάνουμε».

Σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ρααμπ δήλωσε σε συνέντευξη του στο sky news ότι παρά τις δυσκολίες ο Τζόνσον είναι αποφασισμένος να βγάλει την χώρα από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου. Ο Ρααμπ μάλιστα τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει "παραθυράκι στο νομό Μπεν" ο οποίος αναγκάζει τον Τζόνσον να παρατείνει το Brexit.

https://twitter.com/RidgeOnSunday/status/1170602861186748417

Να σημειωθεί ότι πριν περίπου έναν μήνα κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν στην εφημερίδα The Sunday Times ανέφεραν ότι η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων, εάν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ενώ θα προκληθεί κομφούζιο στα λιμάνια και θα απαιτηθούν σκληρά σύνορα με την Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...