Οπλικά συστήματα

BvS10: Το θρυλικό τεθωρακισμένο δέχεται μια τεχνολογική αναβάθμιση (εικόνες)

Η BAE Systems παρουσιάζει για πρώτη φορά μια έκδοση του θρυλικού τεθωρακισμένου υποστήριξης BvS10, στην έκθεση DSEI 2019, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες του οχήματος.

Το BvS10 είναι ένα υψηλής κινητικότητας και ικανότητας ελιγμού τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού ή φορτίου, που χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή απόδοση σε απαιτητικά εδάφη.

Το ευέλικτο και ανθεκτικό BvS10 εξοπλίζεται με ένα σύγχρονο σύστημα τεχνολογιών (Generic Vehicle Architecture – GVA) που έχει σκοπό να αυξήσει την τρέχουσα λειτουργική ικανότητα του οχήματος και να εξασφαλίσει ότι οι κρίσιμες αναβαθμίσεις θα φτάνουν γρήγορα στο πεδίο της μάχης. Η τεχνολογία GVA είναι αποκλειστική του ΝΑΤΟ για λειτουργικά συστήματα σε στρατιωτικά οχήματα. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση προτάθηκε και διεκπεραιώνεται από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και τις συμμαχικές δυνάμεις.

Τα τεθωρακισμένα είναι συνήθως σε υπηρεσία για πολλά χρόνια και υπόκεινται σε σημαντικές ενημερώσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει πως υπάρχει ανάγκη, αυτή η ενημέρωση, να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη για τα οχήματα, καθώς έτσι αναγνωρίζονται και αντιμετωπίζονται καλύτερα οι νέες απειλές. Η τεχνική GVA, είναι μία σύγχρονη προσέγγιση σχεδιασμού πλατφόρμας με αυτόνομα υποσυστήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα για έγκυρη και αυτόματη ενημέρωση σε ολόκληρη τη μοίρα τεθωρακισμένων. Η άμεση τεχνολογική ενημέρωση, χωρίς καθυστέρηση, που παρέχει η νέα τεχνολογική αρχιτεκτονική των BvS10, δίνει στα θρυλικά τεθωρακισμένα νέα πνοή.

Η GVA βασίζεται στις καθιερωμένες αρχές της Μηχανικής Συστημάτων για τον ορισμό μιας γενικής αρχιτεκτονικής που απαιτεί ανοικτά πρότυπα εφαρμογής για την υποστήριξη της αποδοτικής ενσωμάτωσης των υποσυστημάτων στις πλατφόρμες εδάφους (ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά και φυσικά).

Τα BvS10 προσφέρουν στο πλήρωμα αυξημένη εργονομία, μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και αυξημένη προστασία, κατασκευάζεται πάνω στα αξιόλογα οχήματα Bv206 της BAE Systems, εκ των οποίων περισσότερα από 10000 έχουν πωληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες. Το BvS10 έχει αναπτυχθεί σε Αφγανιστάν, Κεντρική Αφρική, Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...