Επιστήμη

Χαστούκι στους καταστροφολόγους! Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού επικρίνει τους συναγερμούς για το κλίμα: "Δεν είναι το τέλος του κόσμου"

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) εξέδωσε μια άνευ προηγουμένου επίπληξη στους συναγερμούς κλιματολογίας σε συνέντευξη που δημοσίευσε ένα φινλανδικό περιοδικό στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο γενικός γραμματέας του WMO, Petter Taalas, δήλωσε στο περιοδικό Talouselämä ότι έθεσε μια ήρεμη και ορθολογική προσέγγιση στη συζήτηση για το κλίμα και διαφώνησε με εκείνους που προωθούν τα σενάρια του τέλους του κόσμου.

"Τώρα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και να αναλογιστούμε ποια είναι η λύση για το πρόβλημα αυτό", δήλωσε ο Ταλάς στο περιοδικό Talouselämä.

"Δεν πρόκειται να είναι το τέλος του κόσμου. Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο δύσκολος. Σε μέρη του πλανήτη, οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώνονται, αλλά οι άνθρωποι έχουν επιβιώσει σε σκληρές συνθήκες ".

Το WMO και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον δημιούργησαν το 1988 τη Διακυβερνητική Ομάδα για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC). Από τότε η IPCC έχει καταστεί ο κορυφαίος θεσμός παγκοσμίως για να προωθήσει τη θεωρία ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Ταλάς είπε ότι ενώ ο σκεπτικισμός της θεωρίας ανθρωπίνων δραστηριοτήτων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες του κλίματος βρίσκονται κάτω από αυξανόμενη επίθεση από τους εξτρεμιστές του κλίματος.

"Ενώ ο σκεπτικισμός περί του κλίματος έχει γίνει λιγότερο θέμα, τώρα αμφισβητούμαστε από την άλλη πλευρά. Οι εμπειρογνώμονες του κλίματος έχουν δεχθεί επιθέσεις από αυτούς τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο ριζοσπαστικοί. Πρόκειται για δογματιστές και εξτρεμιστές που απειλούν ", είπε ο Ταλάς.

Ο επικεφαλής της WMO σημείωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα του δημιουργούν επιπλέον άγχος.

"Η τελευταία ιδέα είναι ότι τα παιδιά είναι αρνητικό πράγμα!! Ανησυχώ για τις νέες μητέρες, οι οποίες βρίσκονται ήδη υπό πολύ μεγάλη πίεση. Αυτό θα προσθέσει μόνο στην επιβάρυνσή τους ", δήλωσε ο Ταλάς.

Ενώ ο Taalas περιόρισε τα παραδείγματά του στη συζήτηση για το κλίμα στη Φινλανδία, κάποιοι από τους εξτρεμιστές στους οποίους παραπέμπει είναι ταυτισμένοι με τη ρητορική που χρησιμοποιούν οι κλιματολόγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοκρατική Alexandra Ocasio-Cortez έχει γίνει το πρόσωπο αυτού του κινήματος. Από το Κογκρέσο προώθησε τακτικά τη θεωρία ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε 12 χρόνια, εκτός αν οι Ηνωμένες Πολιτείες προβούν σε ριζοσπαστική δράση για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο συνιδρυτής της Greenpeace, Πάτρικ Μουρ, κάλεσε τις παρατηρήσεις του Τάλας ως «τη μεγαλύτερη ρωγμή στην ανησυχητική αφήγηση για πολύ καιρό».

"Οι μετεωρολόγοι είναι αληθινοί επιστήμονες και μάλλον έχουν ταλαιπωρηθεί με τους καταστροφικούς παράγοντες Greta, Mann, Gore και AOC. ΜΠράβο του" έγραψε ο Μουρ στο Twitter στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το AOC είναι το ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται συνήθως για να αναφερθεί η Ocasio-Cortez. Οι τρεις άλλοι που κατονομάζονται στο μήνυμα είναι ο Michael Mann, ένας κλιματολόγος, η Greta Thunberg,η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια και ο Al Gore, ο πρώην αντιπρόεδρος.

Ο Ταλάς επεσήμανε ότι οι εξτρεμιστές του κλίματος επιλέγουν επιλεκτικά γεγονότα από τις εκθέσεις της IPCC για να ταιριάζουν στην αφήγησή τους. Για παράδειγμα, η Ocasio-Cortez και το κίνημα που αντιπροσωπεύει συχνά αναφέρονται στη δωδεκάμηνη προθεσμία για τον τερματισμό της χρήσης ορυκτών καυσίμων. Αυτό το 12ετές χρονοδιάγραμμα απομακρύνθηκε επιλεκτικά από 12 έως 44 χρόνια στην ειδική έκθεση της IPCC, η οποία αναφέρει ότι "η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη ενδέχεται να φθάσει τους 1,5 ° C μεταξύ 2030 και 2052 εάν συνεχίσει να αυξάνεται με τον τρέχοντα ρυθμό".

"Οι αναφορές της IPCC έχουν διαβαστεί με παρόμοιο τρόπο με τη Βίβλο: προσπαθείτε να βρείτε συγκεκριμένα κομμάτια ή τμήματα από τα οποία προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τις ακραίες απόψεις σας. Αυτό μοιάζει με θρησκευτικό εξτρεμισμό ", δήλωσε ο Ταλάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ