Ένοπλες Συρράξεις

Στο σημείο μηδέν η αναμέτρηση στη Μ. Ανατολή: Πολεμικό τελεσίγραφο Ρωσίας σε Ισραήλ! - Οι ΗΠΑ στέλνουν αντιτορπιλικό στο Λίβανο

Πλήρης επιβεβαίωση έχουμε του χθεσινού άρθρου μας για τον Λίβανο και την πρόταση Πούτιν για την τοποθέτηση πυραύλων S-400 στην χώρα, με σκοπό την αποτροπή της παρουσίας ισραηλινών αεροσκαφών τα οποία επιτίθενται στην Συρία. Πριν λίγες ώρες, είχαμε ενεργοποιήση των ΗΠΑ επί του θέματος, οι οποίες βλέπουν την Μόσχα να κάνει παιχνίδι στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ απέστειλαν ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke στη Βηρυτό, μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, σύμφωνα με την  υποπλοίαρχο Andriana Genualdi, εκπρόσωπο του αμερικανικού ναυτικού.

Το αμερικανικό σκάφος που υποδηλώνει το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον, φέρεται να  μετέφερε «μήνυμα» στην κυβέρνηση του Λιβάνου, σε μια εποχή που η περιοχή έχει γεμίσει με υποστηριζόμενους μαχητές από το Ιράν, οι οποίοι κτυπούν το Ισραήλ, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ .

Αμερικανός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η επίσκεψη αποτελεί σαφές  μήνυμα και προειδοποίηση προς το Ιράν και τις αντιπροσωπευτικές του δυνάμεις να σταματήσουν την αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ υπήρξε στόχος πυραυλικών επιθέσεων από drone της  Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται  από το Ιράν, με παντός είδους όπλα.

Η επίσκεψη στο λιμάνι της Βηρυτού του αντιτορπιλικού USS Ramage, περιγράφηκε από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών ως «ιστορική  επίσκεψη καλής θέλησης».

Ο Phillip Smyth, ερευνητής στο Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η επίσκεψη του αμερικανικού πολεμικού πλοίου μπορεί να θεωρηθεί ως προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να σταματήσουν τα πάντα και να αποχωρήσουν από την περιοχή.

«Στέλνουμε πολλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις , δεδομένου ότι κάποιοι στην κυβέρνηση στη Βηρυτό είναι υπέρ της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Σμιθ στους military times .

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην εταιρική σχέση μας με τις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου και στον κοινό μας στόχο, που είναι η ασφάλεια στη θαλάσσια  περιοχή», δήλωσε η  Αμερικανίδα πρέσβης Elizabeth Richard σχετικά με την επίσκεψη του USS Ramage στο λιμάνι της Βυρηττού.

Νέο τελεσίγραφο προς το Ισραήλ από τον Ρώσο Πρέσβη στο Τελ Αβιβ

Σήμερα όμως έχουμε συνέχεια στην ένταση Μόσχας και Τελ Αβίβ, μέσω του Ρώσου Πρέσβη στο Ισραήλ.

«Ενόψει πολυάριθμων παραβιάσεων των συμφωνιών μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας στη Συρία, η Μόσχα έχει να πει το εξής: Οι επιθέσεις εναντίον της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας είναι απαράδεκτες και θα σταματήσουν», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ισραήλ.

«Αυτές  δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ ξανά, η θέση μας έχει επανειλημμένως εκφραστεί μέσω του προέδρου όσο και του ΥΠΕΞ. Το γεγονός ότι έχουμε επιθέσεις στην επικράτεια ενός κυρίαρχου κράτους μέλους του ΟΗΕ, είναι απαράδεκτες και δηλώνουμε ότι όλα τα αναδυόμενα ζητήματα θα επιλύονται πλέον μέσω διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων», συνέχισε ο Ρώσος Πρέσβης στο Ισραήλ Ανατόλι Βίκτοροφ.

Με μια τέτοια δήλωση, η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις της ισραηλινής πλευράς στην επικράτεια της Συρίας δεν ήταν καν συντονισμένες με τη Μόσχα, ενώ απειλήθηκε  σοβαρά η ζωή και η υγεία Ρώσων στρατιωτικών, που βρίσκονταν στο έδαφος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται  σαφώς και κατηγορηματικώς όμως, για ένα τεράστιο παιχνίδι με τα κοιτάσματα της Α. Μεσογείου, αλλά και τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και των μελλοντικών αγωγών, ενώ στην εξίσωση τώρα εισέρχεται και ο Λίβανος μετά την Συρία,  και αναμένονται σίγουρα ραγδαίες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ