Κόσμος

Σουηδία και «πολύπολιτισμός»: Αυξηση σεξουαλικών εγκλημάτων - Πέντε βιασμοί κάθε ημέρα!

Αύξηση έχει παρατηρηθεί στη Σουηδία, όσον αφορά στις σεξουαλικές επιθέσεις και στους βιασμούς.

Τα κρούσματα βιασμών κυρίως από αλλοδαπούς που έχουν καταγραφεί φέτος στη Σουηδία έχουν αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, καθώς σημειώνονται περίπου πέντε περιστατικά κάθε ημέρα στη Στοκχόλμη.

Παρ’ όλα αυτά, μόνο στο 5% των περιπτώσεων ο δράστης έχει καταδικαστεί, κάτι που χαρακτηρίζεται «απαράδεκτο» από τους πολιτικούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καταγράφηκαν 1.600 βιασμοί σε σχέση με 890 το 2018. Από αυτούς, οι 24 χαρακτηρίζονται ως «αμελείς βιασμοί» που είναι μια πρόσφατη προσθήκη στον σουηδικό Ποινικό Κώδικα. Η κατάσταση, μάλιστα, είναι τέτοια που νοσοκομείο στη σουηδική πρωτεύουσα δημιούργησε σχετικό τμήμα και περίπου 800 γυναίκες νοσηλεύονται σε ετήσια βάση.

Μόλις έξι στους 10 βιασμούς καταγγέλλονται και ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν καταγράφεται, παραμένει άγνωστος. Όπως αναφέρει η σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter», οι σεξουαλικές επιθέσεις δεν λογίζονται ως βιασμοί αλλά ως άλλα εγκλήματα ιδίως εάν η γυναίκα καταφέρει να διαφύγει.

 

Οι πολιτικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την αύξηση των κρουσμάτων βιασμού, με την Ιρένε Σβενονόιους του Μετριοπαθούς Κόμματος δήλωσε στη «Mitt I»: «Εξετάζω πολύ σοβαρά όλους τους βιασμούς. Η αύξηση είναι ανησυχητική. Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων βιασμού είναι σημαντικά υψηλότερος», πρόσθεσε, ζητώντας «ισχυρές και συντονισμένες προσπάθειες» για την επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ