Ένοπλες Συρράξεις

Πολεμικές δηλώσεις από Αμερικανό στρατηγό ε.α: Ρωσικά πλοία εμποδίζουν το ΠΝ των ΗΠΑ με σενάρια «αποκλεισμού» της Οδησσού!

«Φωτιά» έχει πάρει η Μαύρη θάλασσα από τις «άγριες» όπως φαίνεται προθέσεις της Ρωσίας να επιβάλλει τον πλήρη έλεγχο αυτής της θαλάσσιας περιοχής, εκτελώντας σχέδια αποκλεισμού του λιμένα της Οδησσού (Ουκρανία), ο οποίος προορίζεται για μελλοντική ναυτική βάση του ΝΑΤΟ.

«Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ μπλοκάρονται στη Μαύρη Θάλασσα», δηλώνει ο Αμερικανός στρατηγός ε.α. Ben Hodges, (πρώην διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη), προκαλώντας αίσθηση με την δήλωση του μιας και γνωρίζει σαφώς πολλά πράγματα επί του θέματος.

Σύμφωνα με τον Hodges, τα ρωσικά πολεμικά πλοία εμποδίζουν τη διέλευση αμερικανικών πολεμικών σκαφών με διάφορους επικίνδυνους ελιγμούς,  αφήνοντας τα εκτός συγκεκριμένων περιοχών στην Μαύρη Θάλασσα.

«Πρόκειται για  μια μορφή προσωρινού αποκλεισμού της Οδησσού και αυτό δεν είναι ατύχημα. Ως εκ τούτου, η Ρουμανία και οι σύμμαχοί μας ανησυχούν πάρα πολύ», δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Σύμφωνα με τον Hodges, παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ενημερώνουν εγκαίρως τη Ρωσία για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις τους στη Μαύρη Θάλασσα, προσπαθώντας να αποφύγουν τυχόν σοβαρά επεισόδια, η Ρωσία αποκλείει τη διέλευση πολεμικών πλοίων, από ολόκληρες περιοχές.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ