Κοινωνία

Ποια είναι τα δύο σενάρια για την εγκατάλειψη του βρέφους στη Νέα Ιωνία - Βίντεο

Το νεογέννητο κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του, παρότι εγκαταλείφθηκε από τη 19χρονη μητέρα του σε πολυκατοικία, στη Νέα Ιωνία. Νοσηλεύεται ακόμη στο Παίδων Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με το OPEN TV, το νεογνό παραμένει για νοσηλεία με εισαγγελική εντολή. Μάλιστα ο εισαγγελέας είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν θα μπορέσει η μητέρα του να το επισκέπτεται. Στην περίπτωση που η 19χρονη θελήσει να το πάρει πίσω τότε, έχει μπροστά της ένα μακρύ και δύσκολο δικαστικό αγώνα.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται, βάσει του ρεπορτάζ, είναι:  α) να αναλάβει την επιμέλειά του κάποιο συγγενικό πρόσωπο της 19χρονης, β) να δοθεί για υιοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή λεχώνα ζήτησε και έλαβε αναβολή στη δίκη της προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο ο αστυνομικός που εντόπισε το βρέφος και ο αξιωματικός του Τμήματος Ανηλίκων που επιλήφθηκε της υπόθεσης.

Πλην της κλήσης των δύο αστυνομικών που ζήτησε η υπεράσπιση και αποδέχθηκε το δικαστήριο, δεκτό έγινε και το αίτημα της 19χρονης, για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη.

Το αδίκημα που της έχει αποδοθεί είναι το πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αιτηθεί την εξέτασή της από ψυχίατρο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχολογική της κατάσταση.

https://youtu.be/8xoUi3YQkA4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...