Εκκλησία

Ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου εγκαινιάζει Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κάιρο

Ο υπουργός Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων Χάλεν αλ Αανάνι εγκαινίασε το Σάββατο την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο του Καΐρου, μετά από δύο χρόνια εργασιών αποκατάστασης.

Ο Anany μετέφερε τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια του Προέδρου Abdel Fattah al-Sisi για τα εγκαίνια της ιστορικής εκκλησίας.

Ο υπουργός είπε ότι μετά από εργασίες αποκατάστασης, η εκκλησία επέστρεψε στην προηγούμενη λαμπερή γοητεία της, δίνοντας έμφαση στους στενούς, διακεκριμένους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Ο Ανάνι ανέφερε ότι αυτές οι ισχυρές σχέσεις επεκτείνονται εδώ και περισσότερα από 2.000 χρόνια, με αυτό το δεσμό να επιβεβαιώνεται καθημερινά σε όλα τα πεδία, πολιτικά ή όχι. Σημείωσε ότι αυτές οι σχέσεις υπήρξαν και θα εξακολουθήσουν να είναι εξαιρετικές.

Ως υπουργός αρχαιοτήτων, ο Anany εξέφρασε τη χαρά του όταν είδε την αποκατάσταση μιας εκκλησίας στην Αίγυπτο, μιας ευλογημένης χώρας στην οποία η Αγία Οικογένεια του Ιησού Χριστού πέρασε περισσότερο από τρεισήμισι χρόνια.

Στην τελετή συμμετείχαν ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εκκλησίας και της Κυπριακής Εκκλησίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, οι πρεσβευτές και ο επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας στο Κάιρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...