Κόσμος

Ο ρωσικός στρατός στη Συρία παρέδωσε σχολικά πακέτα στα ορφανά

Στις 3 Σεπτεμβρίου Ρώσοι στρατιώτες από το Κέντρο για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων στη Συρία προσέφεραν δωρεά περισσότερων από 100 πακέτων στο σχολείο της πόλης Sayednaya κοντά στη Δαμασκό για την αρχή της σχολικής χρονιάς. Τα κορίτσια υπό την αιγίδα της μονής Παναγίας της Θεοτόκου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας έλαβαν τσάντες, σημειωματάρια και άλμπουμ ζωγραφικής.

"Η Ρωσία και η Συρία είναι μία πίστη, μία καρδιά και μία ψυχή. <...> Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, γνωρίζαμε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι πάντα γεμάτα, ακόμη και όταν πεθαίνουμε. Είχαμε ανατραφεί έτσι: κάθε κοπέλα πρέπει να αισθάνεται ότι οποιαδήποτε καλόγρια είναι είτε η μεγαλύτερη αδελφή της είτε η μητέρα της ", δήλωσε σε δημοσιογράφους η ηγουμένη Μητέρα Φεβρονια.

Ένα ολοκληρωμένο σχολείο που χρηματοδοτείται από ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια στη Μέση Ανατολή λειτουργεί από το 1953. Εκπαιδεύει 250 κορίτσια ηλικίας 7 έως 17 ετών, πολλά από τα οποία παρέμειναν ορφανά κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αρχικά, ο θεσμός ήταν εγκατεστημένος σε ένα μικρό κτίριο στη βάση του μοναστηριού, το οποίο ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα υπό τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Το 2018, ένα μεγάλο άνετο κτίριο ανεγέρθηκε για το σχολείο μέσα στο χώρο σχεδιασμένο για 800 μαθητές. Συνολικά 60 δάσκαλοι εργάζονται στο σχολείο, ακόμη και από την πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...