Κόσμος

Μας δουλεύει η Τουρκία! Ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει πως δεν αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές!

Η Άγκυρα αρνείται πως έχουν αυξήθηκαν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα ενώ έκανε επίθεση και προς την ΕΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Άγκυρας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως το πρώτο οκτάμηνο του έτους οι ροές προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχουν μειωθεί κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο κ. Σοϊλού υποστήριξε πως μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου έχουν πλεύσει προς την χώρα μας 29.025 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 30.842 που είχαν επιχειρήσει να φτάσουν στα νησιά το πρώτο οκτάμηνο πέρυσι. Το τηλεγράφημα δεν αναφέρει αν παρέθεσε επιμέρους στοιχεία συγκεκριμένα για το τελευταίο δίμηνο.

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της ΕΕ για την συμπαράσταση που παρέχει στην Ελλάδα: «Εάν η ΕΕ ήταν εξίσου ανήσυχη για την Τουρκία όσο είναι για την Ελλάδα θα λύναμε ζητήματα και προβλήματα καλύτερα», σχολίασε.

Ο Τούρκος υπουργός προσέθεσε πως ο ΟΗΕ παρακολουθεί το ζήτημα «με πολύ περισσότερη προσοχή σε σχέση με την ΕΕ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...