Κυπριακό

Η Λευκωσία "αναγνωρίζει" το ψευδοκράτος: Ο Ακιντζί παρέδωσε σημαία & φωτογραφία - Ταπεινώνουν τους Ε/κ: "Το να ζητά κάποιος συγνώμη είναι μια αρετή" (upd)

Έγινε η παράδοση της σημαίας και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς στο διευθυντή του σχολείου της κατεχόμενης Λύσης όπου και ολοκληρώθηκε η ταπεινωτική υποβάθμιση της ηρωικής πράξης του 16χρονου.

Την παράδοση έκανε ο ίδιος ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί το πρωί της Τρίτης με πρωτοφανή παρουσία στα ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να μειώσει το ηθικό των Ελληνοκυπρίων και να συνεχίσει την "ένδοξη" τουρκική προπαγάνδα στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί παρέδωσε στον διευθυντή του λεγόμενου «Δημοτικού Σχολείου Φαζίλ Κουτσιούκ», Σοζέρ Οζκαραμεχμέτ, τη σημαία και τη φωτογραφία.

Μάλιστα, η φωτογραφία του πρώην κατοχικού ηγέτη και ιδρυτή του ψευδοκράτους Ραούφ Ντενκτάς, επικαλύφθηκε με κάδρο.

Είναι προφανές πως η Λευκωσία άσκησε πιέσεις στην οικογένεια και φοβήθηκε πιθανές "κυρώσεις" από την Άγκυρα και το ψευδοκράτος, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την τουρκική κατοχή και τον "Αττίλα" στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου.

https://twitter.com/TAKAjansi/status/1173869634824617984

Το να ζητά κάποιος συγνώμη είναι μια αρετή και έτσι θα ήθελε να δει η τ/κ κοινότητα την απολογία της οικογένειας του 16χρονου, δήλωσε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί παραδίδοντας στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου στην κατεχόμενη Λύση την τουρκική σημαία και το πόστερ του Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό που προκάλεσε λύπη.

Ο διευθυντής του σχολείου Σοζέρ Οζκαράμεχμετ ανέφερε ότι ως εκπαιδευτικοί δεν μαθαίνουν στους Τ/κ νέους να επιτίθενται στα θρησκευτικά σύμβολα, τη σημαία ή άλλες αξίες της άλλης κοινότητας και έκανε έκκληση στην ε/κ πλευρά να επανεξετάσει το εκπαιδευτικό της σύστημα.

O κ. Οζκαράμεχμετ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το ότι δόθηκαν στον κ. Ακιντζί η απολογητική επιστολή, η σημαία και το πόστερ και έγινε κατανοητό πως επρόκειτο για λάθος ενέργεια, αναφέροντας ότι παρότι η σημαία και το πόστερ δεν είναι αυτά του σχολείου που πήρε ο νεαρός, καταγράφεται ότι δόθηκαν από την οικογένειά του.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιδεικνύεται σεβασμός, ατομικά και συλλογικά, προς τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου, «είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μετάδοση της εκπαίδευσης για την ειρήνη και της κουλτούρας ειρήνης. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η Τεχνική Επιτροπή για την παιδεία».

Επανέλαβε ότι σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει εξάπλωση του φανατισμού μεταξύ των Ε/κ νέων, κάνοντας μνεία στις επιθέσεις σε αυτοκίνητα με τ/κ πινακίδες ή και σε άτομα που σημειώθηκαν στο «νότο» και λέγοντας ότι αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να τιμωρούνται.

Ο κ. Ακιντζί έκανε λόγο για «δικαιολογημένο θυμό» που προκάλεσε στην τ/κ κοινότητα το περιστατικό με τον 16χρονο, αναφέροντας ότι η απολογία της οικογένειας και το ότι αναγνώρισε και μετάνιωσε για την λάθος ενέργεια, είναι πολύ σημαντική.

Σημειώνοντας το γεγονός ότι και ο πατέρας του διευθυντή του εν λόγω σχολείου στη Λύση είναι αγνοούμενος και τα οστά του δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι αυτοί που έχουν περάσει αυτόν τον πόνο γνωρίζουν την αξία της ειρήνης και δεν θέλουν οι ίδιοι να περάσουν παρόμοιες εμπειρίες οι νεότερες γενιές της Κύπρου.

Υπενθυμίζουμε πως χθες τα Τ/κ ΜΜΕ εδωσαν στην δημοσιότητα την απολογητική επιστολή του πατέρα του 16χρονου που κατέβασε τη σημαία στη κατεχόμενη Λύση στον Ακιντζί. Όπως αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο πατέρας του 16χρονου, εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό και το καταδικάζει.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή μετά από επίσκεψη του 16χρονυο τη κατεχόμενη Λύση για εκκλησιασμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...