Ρωσία

Η απόλυτη σύγκρουση - Oι ΗΠΑ ξεκίνησαν ασκήσεις για την αντιμετώπιση των S-400 - Μόσχα: «Aσκούμαστε συνεχώς στη βύθιση αμερικανικών αεροπλανοφόρων»


Οι Αμερικανοί πιλότοι των F-35 διενεργούν ασκήσεις χρησιμοποιώντας προσομοίωση υπολογιστή για να μάθουν καλύτερα πώς να αντιμετωπίζουν τις ρωσικές αεροπορικές άμυνες, ειδικά τα συστήματα S-400, καθώς και τις τελευταίες κινεζικές εξελίξεις στον τομέα αυτό, ανέφεραν οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου. 

Ως μέρος αυτών των ασκήσεων, οι πιλότοι μαθαίνουν να εξουδετερώνουν εναέριους στόχους «off-boresight» με βλήματα AIM-9X, επιτρέποντάς τους να ασχοληθούν με στόχους σε αποστάσεις πέραν του ορατού ορίζοντα (BVR - Beyond Visual Range), αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητα να ανιχνευθούν και να καταρριφθούν από την επίγεια άμυνα, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Οι πιλότοι προετοιμάζονται για να πολεμήσουν όχι μόνο τα σύγχρονα συστήματα, όπως τα S-400, αλλά και να προσπαθήσουν να είναι έτοιμοι για συστήματα που δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί σε περίπτωση εμφάνισης εχθροπραξιών εναντίον χωρών που διαθέτουν τέτοιες τεχνολογίες.

«Έχουν αυτά τα ψηφιακά συστήματα SAMS που μπορούν να αλλάξουν συχνότητες και είναι πολύ ευέλικτα στο πώς λειτουργούν, λέει ο Χάρριγκιαν, δήλωσε ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Ενσωμάτωσης των F-35.

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Στη βύθιση αμερικανικών αεροπλανοφόρων ειδικεύονται μονάδες της Αεροπορίας και του Ναυτικού, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Η ιδέα ότι ομάδες αμερικανικών αεροπλανοφόρων τα οποία μπορούν μεταφέρουν πυρηνικά όπλα που με τη σειρά τους μπορούν να φορτωθούν σε αεροσκάφη να πλέουν κοντά στις ρωσικές ακτές είχε και έχει δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...