Κύπρος

Ενώπιον «δικαστηρίου» η Ε/κ μητέρα με την κόρη της - Δήμος Μόρφου: "Απαράδεκτη ενέργεια" - Αφέθηκαν ελεύθερες (upd)

Ανανέωση 

Ελεύθερες αφέθηκαν πριν από λίγο οι Ε/κ, μητέρα και κόρη, που είχαν συλληφθεί την κατεχόμενη Μόρφου χθες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι δύο γυναίκες, 52 και 20 χρόνων μεταφέρθηκαν το πρωί στο επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας, όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για «παραβίαση στρατιωτικής περιοχής» και αφέθηκαν ελεύθερες.

Αρχικό κείμενο

Στο “επαρχιακό δικαστήριο” στην κατεχόμενη Λευκωσία οδηγούνται αυτή την ώρα η ε/κ μητέρα και η κόρη της, 52 και 20 χρόνων αντίστοιχα, που συνελήφθησαν χθες στην κατεχόμενη Μόρφου, καθώς οι Τούρκοι φαίνεται πως προσπαθούν να τραβήξουν το θέμα στα "άκρα" ως αντίποινα για το κατέβασμα της σημαίας.

Η «αστυνομία» ανακοίνωσε χθες ότι η σύλληψη έγινε στις 10.00πμ στην Μόρφου, λόγω λήψης φωτογραφιών και βίντεο σε στρατιωτική περιοχή.

Μιλώντας χθες στο ΚΥΠΕ ο Τ/κ Επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Χακί Ονέν είχε πει ότι η γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού που διέμενε πριν από την τουρκική εισβολή το 1974 και στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι δύο γυναίκες φαίνεται να φωτογράφιζαν το σπίτι τους, στο οποίο πλέον διαμένει παράνομα, υψηλόβαθμος στέλεχος των τουρκικών αρχών.

Μάνα και κόρη τέθηκαν υπό κράτηση και αυτή τη στιγμή οδηγούνται σε λεγόμενο δικαστήριο των κατεχομένων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενήμερη για το περιστατικό είναι η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα.

Έντονα καταδικάζει το περιστατικό ο Δήμος Μόρφου

Ο Δήμος Μόρφου «καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική και εντελώς απρόκλητη και αναίτια σύλληψη δύο συμπολιτισσών μας, οι οποίες μετέβησαν χθες στην κατεχόμενη Μόρφου για να δουν το σπίτι που δικαιωματικά τους ανήκει και όχι απλά το σπίτι που διέμεναν πριν την εισβολή, όπως εκ παραδρομής προφανώς αναφέρεται σε κάποια δημοσιεύματα».

Σε ανακοίνωση, ο Δήμος Μόρφου αναφέρει ότι «το κατοχικό καθεστώς για άλλη μια φορά προχωρά σε μια απαράδεκτη ενέργεια χωρίς καμιά σοβαρή δικαιολογία με στόχο ίσως να υποσκάψει τις όποιες προσπάθειες γίνονται για επανέναρξη των συνομιλιών».

«Ευελπιστούμε ότι το απαράδεκτο αυτό περιστατικό θα λάβει αίσιο τέλος το συντομότερο δυνατόν και οι δύο συμπολίτισσές μας, θα επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια που διαμένουν προσωρινά μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας», σημειώνει.

Δείτε όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο αρχισυντάκτης Γιώργος Γεωργιάδης:

https://www.youtube.com/watch?v=ubwb7iPYsDU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης