Κόσμος

Γερμανία: Εκτός κούρσας για την ηγεσία του SPD η Μανουέλα Σβέσιχ για λόγους υγείας

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στην Γερμανία ότι το μεγάλο αστέρι των Σοσιαλδημοκρατών, κι ένα από τα τρία υπηρεσιακά στελέχη της ηγεσίας του SPD, αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Η 45χρονη Μανουέλα Σβέσιχ ανακοίνωσε χθες ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και, για το λόγο αυτό, δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

«Τα καλά νέα είναι ότι ο καρκίνος είναι ιάσιμος. Αλλά απαιτείται θεραπεία", ανέφερε σε ανακοίνωση προς τους συναδέλφους της προσθέτοντας ότι θα διατηρήσει τον ρόλο της πρωθυπουργού του κρατιδίου και της επικεφαλής του κόμματος εκεί.

Η ανακοίνωση της Σβέσιχ αποτελεί σφοδρό πλήγμα για το κόμμα που αναμένεται να εκλέξει έναν μόνιμο ηγέτη και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό,πως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος έβλεπαν στο πρόσωπό της τον επόμενο ηγέτη . Η ίδια πάντως ήθελε να επικεντρωθεί στο ρόλο της ως πρωθυπουργού στο ανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου - Πομερανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...