Εσωτερική Ασφάλεια

Αποκάλυψη-"φωτιά" για τη Λέρο - Εστία: «Έκλεψαν 140 νάρκες κατά προσωπικού» - Διαψεύδει το ΓΕΝ (upd)

Ανανέωση 12:21

Η Λέρος και το περιστατικό απώλειας στρατιωτικού υλικού από την ΥΝΤΕΛ αποτελεί αυτή την στιγμή κορυφαία προτεραιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ έχει συγκεντρώσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» ανέφερε νέες πληροφορίες για την υπόθεση αυτή, λέγοντας ότι «εκλάπησαν 140 νάρκες κατά προσωπικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου», κάτι όμως που το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού διαψεύδει με ανακοίνωση του.

Όπως αναφέρει το ΓΕΝ:

"Γνωρίζεται ότι τα αναγραφόμενα σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρονται στην απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) είναι αναληθή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επίσης γνωρίζεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει στο οπλοστάσιό του στρατιωτικό υλικό που αντίκειται σε Διεθνείς Συνθήκες – Συμφωνίες.

Τέλος επισημαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη η Προανάκριση από τις καθ ύλην αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές".

Αρχικό κείμενο

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε η εφημερίδα Εστία, η οποία αν επιβεβαιωθεί, φέρνει στο φως ένα τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας στις αποθήκες του στρατού, αλλά και στην εθνική/εσωτερική ασφάλεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, μεταξύ των αντιαρματικών όπλων, του εκρηκτικού υλικού και των χειροβομβίδων, από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο εκλάπησαν και τουλάχιστον 140 νάρκες κατά προσωπικού, γεγονός που αποτελεί ένδειξη προετοιμασίας για κάποια μεγάλη δράση.

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή πολεμικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, τόσο από τον Στρατιωτικό Εισαγγελέα όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε διαπιστωθεί η απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Επιπλέον είχαν κλαπεί νάρκες κατά προσωπικού. Κι ενώ οι πληροφορίες γι αυτό έρχονταν με το σταγονόμετρο, έρχεται σήμερα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» που -εφόσον επιβεβαιωθεί- αποτελεί νέα βόμβα! Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως οι νάρκες που εκλάπησαν ήταν 140!

Και όχι μόνον αυτό: Οι συγκεκριμένες νάρκες κατά προσωπικού έπρεπε να έχουν καταστραφεί! Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η «Εστία» η χώρα μας όφειλε να έχει καταστρέψει αυτές τις νάρκες βάσει της Συμφωνίας της Οττάβα που είχε υπογράψει το 1999.

Κανονικά ο Ελληνικός Στρατός θα έπρεπε να καταστρέψει έως τον Μάρτιο του 2008 τις περίπου 1.500.000 νάρκες κατά προσωπικού που διέθετε. Ωστόσο -σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα- η χώρα μας έως τις αρχές του 2018 είχε ακόμη αποθηκευμένες σε δεκάδες στρατόπεδα περίπου 400.000 νάρκες αυτού του τύπου, χωρίς να έχουν απενεργοποιηθεί!

Το γεγονός κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να λάμψει η αλήθεια, να βρεθούν οι ένοχοι της κλοπής και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις αποθήκες του Στρατού.

Πάντως, σοβαρές ενδείξεις ότι η κλοπή του πολεμικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου συνδέεται πιθανόν με παράνομες δραστηριότητες ορισμένων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού φέρεται ότι έχουν προκύψει το τελευταίο 24ωρα από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με αυτές τις ενδείξεις, η κλοπή στη Λέρο σχετίζεται με λαθρεμπορικές δραστηριότητες ή συνεργασία με ποινικούς, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο η αφαίρεση του οπλισμού να σχετίζεται με δράση οργανώσεων «αντάρτικου πόλης». Με κύριο ζητούμενο πλέον της έρευνας να βρεθεί ένα τμήμα ή και ολόκληρο το χαμένο οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με τα "Νέα", τουλάχιστον ένας ή δύο άνδρες των ΟΥΚ που έδιναν το «παρών» στη συγκεκριμένη βάση εισέρχονταν στην αποθήκη απ' όπου χάθηκε ο οπλισμός, προκειμένου να βοηθούν τον διαχειριστή του χώρου σε καθημερινές επιθεωρήσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τα προαπαιτούμενα ασφαλείας (θερμοκρασία χώρου, υγρασία, τυχόν παραβιάσεις κ.λπ.).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ