Κόσμος

Αναίσχυντη προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου λόγου! - Φέρονται στον Ασάνζ χειρότερα και από τρομοκράτη - Βίντεο

Κάτω από απαράδεκτες συνθήκες κράτησης -χειρότερα και από τρομοκράτη- βρίσκεται ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα από τη φυλακή πως "βρίσκεται σε κίνδυνο". Αυτή η συμπεριφορά απέναντί του, αποσκοπεί ολοφάνερα στη φίμωση του ελέυθερου λόγου.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κατηγορείται για την αποκάλυψη εθνικών αμυντικών μυστικών των ΗΠΑ, πέρασε επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, αλλά τώρα κρατείται σε βρετανική φυλακή μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο.

Οι βρετανικές αρχές κρατούν τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ σε συνθήκες χειρότερες από ό, τι κρατούνται τρομοκράτες και τον εμποδίζουν να προετοιμαστεί για την υπεράσπισή του κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ, δήλωσε ο αρχισυντάκτης της WikiLeaks Κριστίν Χράφνσον στο Grayzone.

Ο Ασάνζ, ο οποίος έλαβε ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων σε φυλακή στο Λονδίνο, δεν μπορεί να δεχτεί και να στείλει αλληλογραφία, ενώ του έχουν επιτραπεί μόνο δύο επισκέψεις το μήνα και γενικά κρατείται υπό συνθήκες αυξημένης απομόνωσης, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αν και ο Ασάνζ έχει εκτίσει την ποινή του για παραβίαση των όρων αναστολής του και έπρεπε να απελευθερωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνει στη φυλακή υπό τον φόβο θα μπορούσε να «φύγει ξανά» μετά την απελευθέρωσή του.

Ο Χράφνσον υποστήριξε ότι αυτό αποκαλύπτει έναν «προκατειλημμένο τρόπο» αντιμετώπισης του ιδρυτή του WikiLeaks από το βρετανικό σύστημα.

https://youtu.be/e0XdsC3jaXw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...