Κόσμος

"Βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο!": Το συγκλονιστικό μήνυμα του Τζ.Ασάνζ από τη φυλακή - Ρ.Γουότερς: "Είμαστε μαζί σου!" (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Ο δημοσιογράφος Τζον Πίλτζερ μετέφερε μια ανατριχιαστική προειδοποίηση από τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος δήλωσε ότι η δίωξή του αποσκοπεί στη φίμωση του ελεύθερου λόγου. "Μιλήστε τώρα", δήλωσε ο Πίλτζερ ή αντιμετωπίστε "τη σιωπή ενός νέου είδους τυραννίας". Ο Πίλτζερ, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τον υπερασπιστή της ελευθερίας του λόγου και της διαφάνειας των κυβέρνησεων στη φυλακή Belmarsh του Λονδίνου, λέει ότι ο Ασάνζ υφίσταται ψυχολογικά βασανιστήρια.

Μιλώντας σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Λονδίνο τη Δευτέρα, ο Πίλτζερ μετέφερε ένα μήνυμα από τον ιδρυτή του WikiLeaks ο οποίος, αν εκδοθεί και καταδικαστεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμα και 175 χρόνια φυλάκισης.

"Αυτό δεν αφορά μόνο εμένα. Είναι πολύ ευρύτερο. Αφορά όλους μας. Όλοι οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες που κάνουν τη δουλειά τους βρίσκονται σε κίνδυνο".

"Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο Τζούλιαν Ασάνζ μπορεί εύκολα να απειλήσει τους ενεργούς ή και προηγούμενους συντάκτες του Guardian, των New York Times, του Der Spiegel, του El Pais στην Ισπανία, του Sydney Morning Herald και πολλών άλλων εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης που δημοσίευσαν τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, τα ψέματα και τα εγκλήματα των κυβερνήσεών μας», συνέχισε ο Πίλτζερ.

"Προασπίζοντας τον Τζούλιαν Ασάνζ υπερασπιζόμαστε τα πιο ιερά μας δικαιώματα", επεσήμανε ο Πίλτζερ. "Μιλήστε τώρα ή ξυπνήστε ένα πρωί στη σιωπή ενός νέου είδους τυραννίας".

https://www.youtube.com/watch?v=OhjLKzmzmTg

Στην ίδια σκηνή, ο ακτιβιστής, θρύλος του rock 'n' roll και frontman των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, εκτέλεσε το επιτυχημένο τραγούδι 'Wish You Were Here' έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης προς τιμήν του ιδρυτή των WikiLeaks.

Πάνω σε μια αυτοσχέδια σκηνή ακριβώς έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, η παράσταση του Ρότζερ Γουότερς αποτέλεσε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μακροχρόνιος υποστηρικτής του Ασάνζ και των WikiLeaks, ο Γουότερς δήλωσε ότι "ντρέπεται που είναι Άγγλος" μετά τη σύλληψη του ακτιβιστή και ιδρυτή των WikiLeaks.

Μιλώντας στο πλήθος από την αυτοσχέδια σκηνή, ο Γουότερς φώναξε: "Τζούλιαν Ασάνζ είμαστε μαζί σου. Ελευθερώστε τον Τζούλιαν Ασάνζ". Πριν από την εμφάνισή του, ο Γουότερς κατήγγειλε ότι ο Ασάνζ είναι "κλειδωμένος" στο κελί του 23 ώρες την ημέρα.

Είπε: "Πώς τοποθετούμε τους εαυτούς μας στη θέση ενός Τζούλιαν Ασάνζ σε απομόνωση ή με ένα παιδί στη Συρία ή την Παλαιστίνη ή το λαό των Ροχίνγκια, που τους ρίχνουν βόμβες οι άνθρωποι σε αυτό εδώ το κτίριο; Πώς μπορούμε να μπούμε στη θέση των γονέων του παιδιού που θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με πατερίτσες; Ονομάζεται ενσυναίσθηση και είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορεί να έχει κανείς στη ζωή του".

Ένα υποστηρικτής του Τζούλιαν Ασάνζ από την Αυστραλία που συμμετείχε στη διμαρτυρία, είπε πως στο σημείο παρευρέθηκαν περίπου 500 άνθρωποι. "Υπήρξε μια αίσθηση ανησυχίας στο πλήθος. Ότι υπάρχει αυτός ο άνθρωπος, ένας δημοσιογράφος και αντιμετωπίζεται χειρότερα από έναν δολοφόνο", συνέχισε χαρακτηριστικά.

Ο ιδρυτής των Wikileaks επί του παρόντος εκτίει ποινή 50 μηνών στη φυλακή Belmarsh για παράλειψη ακρόασης με εγγύηση το 2012. Οι αρχές των ΗΠΑ επιδιώκουν την έκδοσή του για το ρόλο του στη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων, κατηγορώντας τον για κατασκοπεία.

https://www.youtube.com/watch?v=5JAndONMj2Y

https://www.youtube.com/watch?v=yETgwcKP1-s

https://twitter.com/Danwhite1972/status/1168580322335870976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1168580322335870976&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.irishexaminer.com%2Fbreakingnews%2Fentertainment%2Fpink-floyds-roger-waters-performs-at-rally-in-aid-of-julian-assange-947922.html

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ