Κόσμος

Ακλόνητη η Ουγγαρία τις ποσοστώσεις αναδιανομής των μεταναστών: "Το απορρίπτουμε!"

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto είπε ότι η Ουγγαρία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα σύνορά της εν μέσω νέων προσπαθειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει υποχρεωτικές ποσοστώσεις ανακατανομής μεταναστών στα κράτη μέλη της.

"Δεν θα ενδώσουμε στον εκβιασμό είτε των ΜΚΟ του Σόρος, είτε των δυτικών (ευρωπαϊκών) κυβερνήσεων ή των Βρυξελλών", δήλωσε ο Szíjjártó κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Die Welt. "Δεν θα εφαρμόσουμε την υποχρεωτική ποσόστωση διακανονισμού και θα αντισταθούμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ούγγρος υπουργός Szíjjártó δήλωσε ότι θα ήταν άσκοπο να μιλήσουμε για μια κοινή ευρωπαϊκή στάση, εφόσον τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν φυλάσσονται σωστά.

Δήλωσε επίσης ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης μπορεί να επιλυθεί μόνο από μεμονωμένα κράτη μέλη και όχι από την ενίσχυση του οργανισμού Frontex της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των συνόρων, για τον οποίο λέει ο Szíjjártó πως "λειτουργεί ως πρακτορείο ταξιδίων".

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης στο δημόσιο κανάλι ειδήσεων της Ουγγαρίας Μ1 ότι η απόφαση της Ιταλίας να ξανανοίξει τα σύνορά της στη μαζική μετανάστευση ήταν λυπηρή.

Ο Szíjjártó εξήγησε ότι δεν πρόκειται παρά για άλλη μια προσπάθεια άσκησης πίεσης στα κράτη μέλη για την έγκριση της μεταναστευτικής ποσόστωσης, η οποία δείχνει σαφώς ότι ο υποχρεωτικός μηχανισμός διανομής βρίσκεται ακόμα στην ημερήσια διάταξη. «Το απορρίπτουμε», είπε.

"Η Ουγγαρία δεν θα δεχτεί κανένα είδος ποσοστώσεων και θα υπερασπιστεί τα σύνορά της με όλα τα μέσα", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...