Αρχείο

"Έφοδος" Ρώσων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις - Η Μόσχα στέλνει στρατιωτικούς για επιθεωρήσεις - "Μάχη" ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ελλάδα

"Έφοδο" στις εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν Ρώσοι εμπειρογνώμονες, τόσο στο πλαίσιο του εγγράφου της Βιέννης, αλλά και ενόψει της νέας μάχης που ξεσπά μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας εντός τους ελληνικού εδάφους.

Με τις εξελίξεις στην Αλεξανδρούπολη να είναι ραγδαίες και το λιμάνι να περνάει σε αμερικανικό έλεγχο, η Μόσχα φαίνεται πως κρίνει απαραίτητο να αυξήσει τη δράση της στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη δυτική επιρροή που αυξάνεται συνεχώς, χωρίς ανταλλάγματα φυσικά από ότι φαίνεται.

Για αυτό το λόγο η Μόσχα προχώρησε σε σημαντικές κινήσεις όπως την πρόταση στην Αθήνα για συμπαραγωγή Καλάσνικοφ, την πρόταση για αναβάθμιση των ελληνικών S-300, καθώς και την λειτουργία του ρωσικού προξενείου στην Αλεξανδρούπολη.

Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε ένα από το στρατηγικότερα σημεία της σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας για τα Στενά και το Αιγαίο. Η πόλη εκτιμάται πως θα μετατραπεί σε ένα πεδίο μυστικών επιχειρήσεων των δύο υπερδυνάμεων, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη χώρα μας σε έναν κρίσιμο γεωπολιτικό "παίκτη".

Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεωρητές θα επισκεφθούν κέντρα εκπαίδευσης της Ελλάδας από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Εγγράφου της Βιέννης του 2011, μετέδωσε τη Δευτέρα η επίσημη εφημερίδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Κρασνάγια Ζβέζντα, επικαλούμενη τον επικεφαλής του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου για Μείωση του Πυρηνικού Κινδύνου, Σεργκέι Ρίζκοβ.

Οι Ρώσοι επιθεωρητές θα επισκεφθούν εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, θα ενημερωθούν για τις στρατιωτικές μονάδες και τους σχηματισμούς που αναπτύσσονται στην περιοχή και για τις τρέχουσες στρατιωτικές δραστηριότητες, καθώς και για τη στρατιωτική άσκηση Παρμενίων, σύμφωνα με το Κρασνάγια Ζβέζντα.

Το Έγγραφο της Βιέννης αποτελεί συμφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με στόχο την εφαρμογή μέτρων εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Η συμφωνία, μεταξύ άλλων μέτρων, προβλέπει την ετήσια ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών σχετικά με τις δυνάμεις που βρίσκονται στην Ευρώπη.

Ορίζει επίσης ότι κάθε συμβαλλόμενο μέρος θα πρέπει να ενημερώνει εκ των προτέρων όλα τα άλλα μέρη για οποιεσδήποτε ασυνήθιστες στρατιωτικές δραστηριότητες και να δέχεται επισκέψεις επιθεώρησης από άλλα μέρη, προκειμένου να επαληθεύονται οι πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές δυνάμεις και τα σχέδια για την ανάπτυξη σημαντικών οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η ξαφνική "επίσκεψη" των Ρώσων εμπειρογνομώνων στο πλαίσιο του εγγράφου της Βιέννης, μπορεί να φαίνεται ως μια κίνηση ρουτίνας, ωστόσο οι σκοπιμότητες είναι πολλές, και η Ρωσία φαίνεται πως αντιλαμβάνεται εκ νέου τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας στην παγκόσμια σκακιέρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...