Ελληνοτουρκικά

Πολεμικές προετοιμασίες στην Τουρκία: Παρέλαβε νέα κορβέτα εξοπλισμένη με πυραύλους Atmaca - Τουρκικά ΜΜΕ: «O φόβος της Ελλάδας»

Η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλίζεται πυρετωδώς με την παραλαβή νέας κορβέτας "φορτωμένη" με πυραύλους Atmaca, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ κατά πάγια τακτική επιδίδονται στην γραφική και ανούσια πλέον τουρκική προπαγάνδα.

Τα σχέδια της Άγκυρας για Αιγαίο και Μεσόγειο έχουν γίνει γνωστά από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρ.Τ. Ερντογάν, και η εξοπλιστική μανία της τουρκικής πλευράς αποτελεί ξεκάθαρα το προοιμιακό στάδιο της υλοποίησης των τουρκικών προγραμματισμών.

Η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμόητα, με ισχυρή και αποφασιστική διπλωματία, αλλά και κάθε στρατιωτικό μέσο έτοιμο να ανταποδώσει σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Παραδίδεται κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής την Κυριακή στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό η νέα εγχώριας κατασκευής κορβέτα της Τουρκίας «Κιναλίαντα», η οποία θα είναι εξοπλισμένη και με πυραύλους Atmaca.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χαμπέρτουρκ, η κορβέτα Κιναλίαντα (Πρώτη) η οποία είναι η τέταρτη στη σειρά που έχει λάβει το όνομα της από τα πριγκηπονήσια της θάλασσας του Μαρμαρά, έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα έχουν σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς.

Για την κορβέτα, η ταχύτητα της οποίας θα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 54 χιλιόμετρα, έχει σχεδιαστεί και ειδικό σήμα από τον καθηγητή Ομέρ Ερκμέν, ο οποίος από το 2001 μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει πάνω από 300 σήματα για τις ανάγκες του τουρκικού στόλου. Στο σήμα αναγράφεται το σλόγκαν “Έχουν αφιερωθεί στην Γαλάζια Πατρίδα”.

Όπως αναφέρει το cyprustimes.com, στο σήμα απεικονίζεται επίσης η κορβέτα F514 μπροστά από το πορτρέτο του ιδρυτή της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ, η τουρκική σημαία, ένας πύραυλος να εκτοξεύεται από την κορβέτα και ένα ελικόπτερο που θα έχει τη δυνατότητα να προσγειώνεται στην κορβέτα.

«Ξεσάλωσαν» οι Τούρκοι με τους Atmaca

Στο μεταξύ η δοκιμή των πυραύλων Atmaca, έχει κάνει μερίδα του Τουρκικού Τύπου να «παραληρεί» και να ανακαλύπτει «τρόμο» της Ελλάδας για το πυραυλικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά η Yeni akit υποστηρίζει σε άρθρο της με τίτλο «Το Atmaca ο φόβος της Ελλάδας» πως τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν επί μακρόν με την δοκιμή του πυραύλου, έχοντας δήθεν πηχυαίους τίτλους όπως «Κίνδυνος για τον ελληνικό στόλο».

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα:

Στο άρθρο παρουσιάζεται και βίντεο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας από τη δοκιμή του πυραύλου Atmaca.

https://www.youtube.com/watch?v=0IkHT8PVbJI

Για την ιστορία, ο Atmaca είναι πύραυλος τύπου Cruise, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Τουρκία, από τις εταιρείες Roketsan και Aselsan.

Τον Νοέμβριο του 2018 το Τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, ανακοίνωνε την μαζική παραγωγή του αντι-πλοϊκού πυραύλου Atmaca από την εταιρία Roketsan, ενώ ανέφερε ότι η Aselsan θα κατασκευάσει τα συστήματα ελέγχου εκτόξευσης και άλλο εξοπλισμό για τους πυραύλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...