Στρατός Ξηράς

"Πολεμικές" προετοιμασίες στον Έβρο: "Κόλαση" πυρός ενόψει μεγάλης πρόβας πολέμου - Παρουσία Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου η άσκηση

Σε μια περίοδο που οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή λόγω των τουρκικών απειλών σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, πλησιάζει και η περίοδος διεξαγωγής της ετήσιας άσκησης "Παρμενίων", της μεγαλύτερης πρόβας πολέμου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ετοιμασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από μέρα σε μέρα, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στο σημείο θα παρευρεθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο.

''Πολεμικές'' προετοιμασίες αναμένονται μετά τον Δεκαπενταύγουστο, από το Διοικητή του Δ'ΣΣ Χαράλαμπο Λαλούση και τους επιτελείς του, για την ετήσια διακλαδική άσκηση "Παρμενίων 2019", που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Η άσκηση όπως κάθε χρόνο αναμένεται να διεξαχθεί σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Μεγάλο βάρος της άσκησης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, να πέσει και φέτος στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Βόρειο κομμάτι του νομού, αφού είναι η χρονιά της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, να διενεργήσει την τελική φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί στο πεδίο βολής ''ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ, Λαβάρων Διδυμοτείχου.

Στρατιωτικές δραστηριότητες στα πλαίσια της άσκησης, αναμένεται να διεξαχθούν όπως και πέρυσι και στην περιοχή του Γ΄ΣΣ καθώς και της ΑΣΔΕΝ.

Το κύριο βάρος της άσκησης πέφτει στους ώμους του έμπειρου Στρατηγού Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος με τους υφισταμένους του, αναμένεται να εντυπωσιάσουν επιχειρησιακά τους πάντες.

https://www.youtube.com/watch?v=a0P_c2IgVow

https://www.youtube.com/watch?v=BEtKj617_mM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...