ΗΠΑ

Oι πρώτες κυρώσεις κατά της Τουρκίας: Οι ΗΠΑ απέσυραν την προσφορά για τους PATRIOT - Koινές περιπολίες με YPG στη Β. Συρία


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Επιτέλους οι ΗΠΑ έκαναν το πρώτο βήμα. Αφού ο Ερντογάν έγραφε συνεχώς την Ουάσινγκτον, με τον Ν. Τραμπ να διστάζει να προβεί σε κυρώσεις, πριν λίγο, σύμφωνα με δημοσιεύματα Δυτικών ΜΜΕ, οι ΗΠΑ απέσυραν και επισήμως την πρόταση για προσφορά των PATRIOT στην Τουρκία.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται να αναταράξει τις ήδη εύθραυστες σχέσεις των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση του State Department είναι η εξής:

Μετά την παραλαβή των S-400 από την Τουρκία, η προσφορά για παραχώρηση των PATRIOT έληξε.

Και σαν μην έφθαναν όλα αυτά, εικόνες δείχνουν Αμερικανούς να διεξάγουν κοινές περιπολίες με το YPG στη Β. Συρία.
https://twitter.com/Ozkok_A/status/1164631785684250624?ref_src=twsrc%5Etfw

Mε την κλιμακούμενη σύγκρουση με τις ΗΠΑ να αναβαθμίζεται και την Ουάσινγκτον να ετοιμάζεται για σκληρές κυρώσεις κατά της Άγκυρας, o Eρντογάν πλέον βρίσκεται δεινή θέση.

Η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, καθώς γνωρίζει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια νέα οικονομική κρίση, ειδικά σε συνδυασμό με τις γνωστές οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση.

Η Ουάσινγκτον έχει στοχοποιήσει τον Ερντογάν ως «εχθρικό» προς αυτή ηγέτη, παρά την αποκλιμάκωση της κρίσης που φάνηκε να γίνεται τους προηγούμενους μήνες.

Οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα στην Ουάσινγκτον, δεν θέλουν να δουν την Τουρκία ως μια ισχυρή δύναμη, καθώς τα συμφέροντα που βρίσκονται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και στην δημιουργία του εκολλαπτόμενου Κουρδιστάν, είναι πολύ μεγάλα.

Επιτέλους κάποιοι ξύπνησαν στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ