Κόσμος

Ολονύχτιες μάχες στη Συρία: Πληροφορίες ότι ο SAA απελευθέρωσε τη Χαν Σεϊχούν - "Τίγρεις" & ρωσικά Sukhoi σφυροκοπούν την HTS

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Ολονύχτιες συγκρούσεις κυβερνητικών στρατευμάτων με την Hayat Tahrir al-Sham στην πόλη Χαν Σεϊχούν είχαμε στο νότιο Ιντλίμπ, με τις μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού να κατορθώνουν την απελευθέρωση της βόρειας εισόδου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες πρωινές ώρες απελευθέρωσαν πλήρως την πόλη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24M2 και Su-34 πραγματοποιούσαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις των τρομοκρατών της Hayat Tahrir al-Sham, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα.

Η απελευθέρωση της στρατηγικής πόλης Χαν Σεϊχούν βοήθησε τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) να σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη νότια της επαρχίας Ιντλίμπ, μετά τη διάσπαση ισχυρών πυρήνων ισλαμιστών τρομοκρατών.

Χρονολογώντας την πρόοδο του Συριακού Αραβικού Στρατού στο νότιο Ιντλίμπ το πρακτορείο ειδήσεων Anna, το οποίο και δημοσίευσε αποκλειστικά πλάνα των στρατιωτικών επιχειρήσεων για τη μεγάλη προώθηση των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Χαν Σεϊχούν.

"Στις 13 Αυγούστου οι Τίγρεις του συριακού στρατού αντιμετώπισαν μια πρόκληση. Σε μια νύχτα, έπρεπε να αναπτυχθούν στη μισή απόσταση μεταξύ των πόλεων Hobeit και Χαν Σεϊχούν", ανέφερε το πρακτορείο Anna.

"Όταν οι τελευταίες λάμψεις του ήλιου έβγαιναν στον ορίζοντα, οι Τίγρεις ενεργοποίησαν την επιχείρηση. Αλλά οι κινήσεις των συριακών στρατευμάτων δεν πέρασαν απαρατήρητες. Πυρήνες τζιχαντιστών ετοιμάστηκαν να συγκρουστούν με τις Τίγρεις με ό,τι είχαν», συνέχισε.

"Είμαστε ιδιαίτερα σοκαρισμένοι από τον αριθμό των όπλων πυροβολικού με τα οποία οι μαχητές έβαλαν εναντίον μας. Μετά την κατάληψη του υψώματος Tel Ays, η στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν ήταν ορατή. Ο καθένας περίμενε ότι τα στρατεύματα θα επιχειρούσαν κατάληψη της πόλης, αλλά αντ 'αυτού τα στρατεύματα κινήθηκαν βόρεια», πρόσθεσε.

Από όταν δημοσιεύτηκε το παρακάτω βίντεο, ο Συριακός Αραβικός Στρατός άρχισε την επίθεσή του για να καταλάβει τη Χαν Σεϊχούν από τις δυνάμεις των τρομοκρατών στο νότιο Ιντλίμπ, πετυχαίνοντας μια μεγάλη προώθηση στο εσωτερικό της πόλης και εκκαθαρίζοντας σημαντικό αριθμό των τρομοκρατών.

https://www.youtube.com/watch?v=eEF9r5n9xrM

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1163578330639196160

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...