ΗΠΑ

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 66 μαχητικών F-16 στην Ταϊβάν

Οι βουλευτές των ΗΠΑ έχουν επικρίνει την κυβέρνηση Τραμπ για την καθυστέρηση της πώλησης, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η εμπορική διαπραγμάτευση των ΗΠΑ με την Κίνα.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 66 μαχητικών αεροσκαφών F-16 αξίας 8 δισ. δολαρίων προς την Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να εγκρίνει την ενδεχόμενη πώληση στο TECRO [Γραφείο Οικονομικών και Πολιτιστικών Αντιπροσωπειών της Ταϊπέι] 66 μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block 70, καθώς και τον σχετικό εξοπλισμό και υποστήριξη με εκτιμώμενο κόστος 8 δισ. δολαρίων», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών την Τρίτη.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια έχει ειδοποιήσει το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση, πρόσθεσε η έκδοση.

Η προτεινόμενη πώληση συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των εθνικών, οικονομικών και στρατιωτικών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της Ταϊβάν για εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών της και την διατήρηση μιας αξιόπιστης αμυντικής ικανότητας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια ανέφερε επίσης ότι η προτεινόμενη πώληση θα συμβάλει στη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας, της στρατιωτικής ισορροπίας και της οικονομικής προόδου στην περιοχή.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσιούνινγκ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν την κυριαρχία της Κίνας και παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της με το να παρέχουν μαχητικά αεροσκάφη προς την Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...