Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ συνέλαβε ηγετικά στελέχη της Φατάχ

Το Ισραήλ συνέλαβε αρκετούς περιφερειακούς αρχηγούς της Φατάχ της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης, Μουνίρ Τζαχούμπ.

Στη σύλληψη 16 περιφερειακών αρχηγών της Φατάχ προχώρησε το Ισραήλ, όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπός της.

Οι συλλήψεις έρχονται δύο εβδομάδες αφότου οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν σε Εβραίους επισκέπτες να εισέλθουν σε ιερό μουσουλμανικό χώρο στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, εξαγριώνοντας του μουσουλμάνους, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

«Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε 16 τοπικούς ηγέτες της Φατάχ στις πόλεις Ραμάλα και Αλ Μπίρε χθες το βράδυ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Φατάχ, Μουνίρ Τζαχούμπ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε φυλακίσει 23 άτομα στη Δυτική Όχθη λόγω υποψίας ότι εμπλέκονταν σε «τρομοκρατικές ενέργειες» και σε πολιτικές αναταραχές.

Το Όρος του Ναού, το τρίτο πιο ιερό μέρος σύμφωνα με το Ισλάμ, βρίσκεται πάνω από τα ερείπια εβραϊκών ναών. Περισσότεροι από 1.700 Εβραίοι φέρεται να βρέθηκαν εκεί στις 11 Αυγούστου για να θρηνήσουν την καταστροφή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...