Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Π.Τατσόπουλου σε όσους πιστεύουν στα θαύματα: «Θρησκοκάπηλοι βγάλτε το σκασμό»


Την οργή του εξέφρασε ο Πέτρος Τατσόπουλος, όσον αφορά το θαύμα της Παναγίας στην Εύβοια, για το οποίο κάνουν λόγο πολλοί.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣ Συγχωρέστε μου προκαταβολικά την οργή σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι η οργή της αηδίας. Έχω σιχαθεί να διαβάζω για το μοναστήρι που "σκέπασε με το πέπλο της" η Παναγία και το έσωσε, ενώ την ίδια ώρα "επέτρεψε" χιλιάδες άλλα στρέμματα να καούν, και -σε άλλες περιπτώσεις- μοναστήρια να καούν, ζώα να καούν, άνθρωποι να καούν... -αλλά ΑΡΚΕΤΑ. Στους αναίσχυντους θρησκοκάπηλους λέω μόνο ΑΡΚΕΤΑ. Μπορεί να μη σέβονται τη νοημοσύνη μας, μπορεί να εμπορεύονται ξεδιάντροπα την πλειοδοσία σε ευσέβεια, αλλά ΑΡΚΕΤΑ. Το μοναστήρι μπορεί να το έσωσε ο ηρωισμός των πυροσβεστών ή η τυχαία αλλαγή της φοράς του ανέμου ή ο συνδυασμός τους, αλλά σίγουρα δεν το έσωσε καμία Παναγία τόσο... ανάλγητη, ώστε να παραμένει αναίσθητη μπροστά σε τόση οδύνη και να ενδιαφέρεται μονάχα για τη σωτηρία του "σπιτιού της". ΑΡΚΕΤΑ. Θρησκοκάπηλοι βγάλτε τον σκασμό. Έστω και μόνο από σεβασμό -υποκριτικό, ας είναι- στα θρησκευτικά αισθήματα των περισσότερων συμπατριωτών μας.

https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos/posts/2381292845291326&width=500

Ηγούμενος στο μοναστήρι της Θεοτόκου: «Η εικόνα της Παναγίας γύρισε τη φωτιά»

Σε θαύμα απέδωσε ο ηγούμενος του μοναστηριού της Θετόκου στο χωριό Μακρυμαλλή της Εύβοιας, το γεγονός ότι το μοναστήρι σώθηκε την τελευταία στιγμή από την πύρινη λαίλαπα που καίει για πέμπτη μέρα την περιοχή.

Ο ηγούμενος, μιλώντας στην κάμερα του OPEN TV και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σπανό, απέδωσε το θαύμα στην Παναγία που προστάτευσε τον ίδιο και το μοναστήρι. «Πήραμε την εικόνα της Παναγίας και φύγαμε.. Και ω του θαύματος, γύρισε η φωτιά ανάποδα και το μοναστήρι σώθηκε…Για την Παναγία ζω!!!», είπε χαρακτηριστικά στην τηλέοπτική κάμερα.

«Φοβηθήκαμε αλλά είπαμε ότι θα τα κανονίσει όλα ο Θεός», συμπλήρωσε και περιέγραψε τις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησε ο ίδιος και οι μοναχοί. Οι πυκνοί καπνοί έζωσαν το μοναστήρι, με τον ηγούμενο και τους μοναχούς να παίρνουν τις εικόνες και τα ιερά κειμήλια στα χέρια και να φεύγουν κακήν κακώς.«Η εικόνα είναι θαυματουργή, βρέθηκε πριν από 500 χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο ηγούμενος.

Από την Τετάρτη το πρωί (14/8) το μοναστήρι έχει άλλη εικόνα. Όλα γύρω του καμένα και αυτό στέκεται όρθιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...