Εκκλησία

Συνάντηση Βαρθολομαίου με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επανέλαβε τη στήριξη για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, ενώ ο Ζέλενσκυ ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

"Η κοινή μας αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι το κύριο πράγμα για μένα, ειδικά τώρα, που έγινα Πρόεδρος της Ουκρανίας. Οι αρχές δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στις εκκλησιαστικές υποθέσεις. Θα υπερασπιστώ την ανεξαρτησία της εκκλησίας ", τόνισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

Ο Oικουμενικος Πατριάρχης από την πλευρά του τόνισε:
“Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται μετά την έκδοση και την επίδοση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας εις την νεοσύστατον Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Ουκρανίας, η οποία παρακαλούμεν να έχει πάντοτε την υψηλήν προστασίαν σας και την ενίσχυσίν σας εις το έργον που άρχισε ήδη να επιτελεί υπέρ του Ουκρανικού λαού. Εμείς από την Κωνσταντινούπολη, όπως πριν από 1031 χρόνια σας δώσαμε το βάπτισμα, έτσι τώρα δώσαμε την ανεξαρτησίαν, την δυνατότητα η Εκκλησίαν σας να επιτελεί το έργον της ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα από κάθε εξωτερική επέμβαση. Η Κωνσταντινούπολις δεν πρόκειται να αναμιγνύεται εις τα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αυτή είναι τελείως ανεξάρτητη και Αυτοκέφαλος. Από εδώ, από την Κωνσταντινούπολη, από το Φανάρι, θα έχει μόνο υψηλήν προστασία και τας διαρκείς προσευχάς μας για την επιτυχία του έργου Της”.

-----

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζέλενσκι πέρασε τις πύλες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αυτήν την ώρα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίοσύμφωνα με έναν ανταποκριτή της Ukrinform.

Η συνάντηση θα διαρκέσει μια ώρα και μετά το μεσημέρι θα δοθεί γεύμα εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τιμήν της επίσκεψης του προέδρου. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το θέμα της νέας εκκλησίας της χώρας.

Ο Zelensky θα επισκεφθεί επίσης την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Ο Zelensky επισκέπτεται την Τουρκία στις 7-8 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ