Κόσμος

Στέλεχος ουκρανικού κόμματος: "Επιτυχείς οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας"

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα στέλεχος ουκρανικού κόμματος οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την ανταλλαγή κρατουμένων ήταν επιτυχείς, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία ανταλλαγής.

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, πρόεδρος του πολιτικού συμβουλίου του ουκρανικού κόμματος «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης-Για τη ζωή» δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία και η Ουκρανία διεξήγαγαν επιτυχώς διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή κρατουμένων, σημειώνοντας ότι η ημερομηνία ανταλλαγής δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

«Μπορώ να σας πω ότι οι διαπραγματεύσεις είναι επιτυχείς, αλλά για το πότε θα ολοκληρωθούν... Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό και τότε όλα θα συμβούν... Η ημερομηνία παραμένει αβέβαιη, δυστυχώς. Κι ακόμη κι εάν είχε ήδη οριστεί, νομίζω ότι δεν θα είχε νόημα να το αποκαλύψουμε εκ των προτέρων», δήλωσε ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο Βαντίμ Ραμπινόβιτς, βουλευτής από το κόμμα του, είχαν φθάσει στη Μόσχα για να προωθήσουν την ανταλλαγή, τονίζοντας ότι οι χώρες δεν ήταν ακόμα έτοιμες να τις διεξάγουν.

«Φυσικά, θα θέλαμε πολύ να συμβεί όχι σήμερα, αλλά χτες ή ακόμη και προχτές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη μια τέτοια ετοιμότητα», δήλωσε.

Ο Μεντβεντσούκ ανέφερε ότι είχε επισκεφθεί Ουκρανούς που κρατούνται στη Μόσχα.

Η δυνατότητα μιας μεγάλης ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είχαν κυριαρχήσει στην επικαιρότητα των τελευταίων μηνών. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχαν συζητήσει τηλεφωνικά για το θέμα αυτό, τον Ιούλιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι μια τέτοια ανταλλαγή απαιτεί «σχολαστική δουλειά» και δεν μπορούμε να βιαστούμε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...