Ελληνοτουρκικά

Σκηνικό «πολέμου» στο Αιγαίο: Πρόβα κατάληψης εδαφών από Τούρκους & Καταριανούς - Δείτε εικόνες


Διαρκής προκλήσεις από την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο. Πέρα από τα λόγια, προχωρούν και σε δράσεις και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλώσουν παρών.

Όμως το Ελληνικό ΠΝ και μονάδες επιφανείας, όπως και υποβρύχια, όποτε και εάν χρειαστεί θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση στους Τούρκους.

Είναι προφανές πώς οι αποβατικές ασκήσεις αποτελούν πρόβα κατάληψης ελληνικών νησιών και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα.

Αποβατική άσκηση πραγματοποίησαν κλιμάκια του Μηχανικού της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου μαζί με μονάδα του Στρατού του Κατάρ, στο πλαίσιο της στενότατης συνεργασίας της Άγκυρας με το κράτος του Περσικού Κόλπου.

Η άσκηση έλαβε χώρα στην περιοχή της Σμύρνης και σε αυτή δοκιμάστηκαν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι ελαστικές λέμβοι για ταχεία κίνηση των αποβατικών δυνάμεων.

Η Άγκυρα επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της χώρας πέρα από την Μέση Ανατολή ως την Αφρική σε μια προσπάθεια να μετατραπεί από μια περιφερειακή δύναμη σε ένα είδος «νεο-Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Έτσι λοιπόν, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης Σομαλών κομάντος από τις τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνοντας πως θα υπηρετήσουν την χώρα τους «παρέχοντας ασφάλεια και ειρήνη». 

Δείτε εικόνες και βίντεο:
https://twitter.com/tcsavunma/status/1158286640609148928?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/tcsavunma/status/1157944035685928961?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/tcsavunma/status/1156844211485978624?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ