Κόσμος

Πειρατεία στο Καμερούν: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την πληρωμή των λύτρων

Στις 15 Αυγούστου, το εμπορικό πλοίο «Marmalaita» δέχθηκε επίθεση από πειρατές κοντά στις ακτές του Καμερούν, με αποτέλεσμα την απαγωγή οκτώ ναυτικών, ανάμεσα στους οποίους και τρεις Ρώσοι.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ύψος των λύτρων, με στόχο την απελευθέρωση των οκτώ ναυτικών, ανάμεσα στους οποίους και τρεις Ρώσοι, οι οποίοι απήχθησαν από τις ακτές του Καμερούν στα μέσα Αυγούστου.

«Οι συζητήσεις για την πληρωμή των λύτρων έχουν μόλις ξεκινήσει» δήλωσε ανώνυμη πηγή, διευκρινίζοντας βέβαια ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ύψος των χρημάτων που ζητούν οι πειρατές.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπορικό πλοίο «Marmalaita», της γερμανικής εταιρείας MarConsult Schiffahrt», δέχθηκε επίθεση από πειρατές κοντά στις ακτές του Καμερούν, στις 15 Αυγούστου.

Το πλοίο έπλεε υπό σημαία Αντίγκουα – Μπαρμπούντα (σ.σ. χώρα της Καραϊβικής).

Οι πειρατές απήγαγαν οκτώ από τους συνολικά 12 επιβαίνοντες του πλοίου, το οποίο στη συνέχεια προσέδεσε στο λιμάνι του Ντουάλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...