Κόσμος

Ο Ερντογάν «ξέφυγε» πάλι: Eτοιμάζει διώξεις στον... Μπαγκς Μπάνι, τα Χελωνονιτζάκια και τον Ποπάυ!

Έλεγχο στα ξένα κινούμενα σχέδια που μεταγλωττίζονται στα τουρκικά άρχισε να κάνει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της γειτονικής χώρας, καθώς φαίνεται να εκτιμά πως ορισμένα από αυτά ενθαρρύνουν επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά.

Το γεγονός πως η Τουρκία θέλει να έχει έναν έλεγχο σχετικά με το τι εικόνες βλέπουν τα παιδιά της δεν είναι παράξενο. Μάλλον κάθε κράτος θα έπρεπε να έχει αρμόδιους για την διαπαιδαγώγηση των ανηλίκων και εκτός των σχολείων. Το παράξενο είναι πως μέσα στα κινούμενα σχέδια που προσπαθεί να λογοκρίνει είναι ο Bugs Bunny, τα Χελωνονιτζάκια και ο Ποπάυ!

Στο τελευταίο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού της Aile (Οικογένεια), υποστηρίζεται η άποψη ότι κάποια καρτούν και οι ιστορίες τους εμπνέουν την ιδέα ότι «όλα είναι δίκαια στην επιδίωξη της νίκης επί του κακού».

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων «αυτοί οι χαρακτήρες ανταμείβονται μετά από πράξεις βίας, που οδηγούν τα παιδιά στο συμπέρασμα ότι η βία είναι αποδεκτή».

Το περιοδικό υποστηρίζει ακόμη ότι ορισμένα κινούμενα σχέδια έρχονται σε αντίθεση με τα «εθνικά και θρησκευτικά συναισθήματα».

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, η οποία εισπράττει τεράστια κονδύλια χρηματοδότησης , είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές