Κόσμος

Ματέο Σαλβίνι: "Η “εμμονή” μου μείωσε 80% τις αφίξεις μεταναστών"

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε παρά τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του για "εμμονή" με τη μετανάστευση κατάφερε να σημειωθεί μείωση 80% στις αφίξεις μεταναστών στη χώρα του σε διάστημα ενός έτους.

«Προφανώς, η εμμονή μου χρησίμευσε σε κάτι» σχολίασε ο Σαλβίνι και συνέχισε λέγοντας ότι «καταγράφηκε μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 80% σε διάστημα ενός έτους, μειώσαμε τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων, μειώσαμε τον αριθμό των αιτημάτων χορήγησης ασύλου που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα».

Παράλληλα ο Σαλβίνι υπογράμμισε ότι η εξοικονόμηση χρημάτων που δίνονταν για την υποδοχή και φιλοξενία των ξένων βοήθησε στο «να προσληφθούν 8000 άνδρες και γυναίκες στις δυνάμεις επιβολής του νόμου».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε επέκρινε σήμερα την «εμμονική επικέντρωση» του Σαλβίνι στο θέμα της μετανάστευσης «που την περιορίζει στη διατύπωση «κλειστά λιμάνια»», σε μια ανοικτή επιστολή, σε δηκτικό ύφος, προς τον υπουργό.

«Είμαι χαρούμενος με την εμμονή μου» απάντησε ο Ματέο Σαλβίνι ενώπιον των δημοσιογράφων, σημειώνοντας ότι έχει λάβει τα συγχαρητήρια για τις προσπάθειές του εναντίον της «παράτυπης μετανάστευσης» από τις κυβερνήσεις πολλών κρατών, μεταξύ άλλων του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιεύτηκε σήμερα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνολικά 8.691 μετανάστες, εκ των οποίων 1.119 ασυνόδευτοι ανήλικοι, αποβιβάστηκαν στις ιταλικές ακτές τους τελευταίους 12 μήνες (από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2019), ένας αριθμός μειωμένος κατά 80% σε σύγκριση με τους προηγούμενους 12 μήνες.

«Θα ξανασυναντηθούμε του χρόνου» είπε ο Σαλβίνι στους δημοσιογράφους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θα βρίσκεται στην εξουσία τον Αύγουστο του 2020.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ