Εσωτερική Ασφάλεια

Κατασκοπικό θρίλερ στο Βόλο: Συνελήφθη 31χρονος Βέλγος που παραβίασε τη περίφραξη στη Μονάδα Επιτήρησης - Έρευνα από τις αρχές

Η εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον 31χρονο, ο οποίος συνελήφθη από αεροπόρους την περασμένη Παρασκευή, έχοντας παραβιάσει την περίμετρο της περίφραξης στη Μονάδα Επιτήρησης στο Πλιασίδι Πηλίου.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, ενώ θα δικαστεί εφόσον οριστεί δικάσιμος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Εις βάρος του σχηματίσθηκε από την αστυνομία δικογραφία για κατασκοπεία πλημμεληματικού χαρακτήρα και για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί εάν ο άνδρας είχε προχωρήσει σε έκνομες ενέργειες, όπως η φωτογράφιση της στρατιωτικής εγκατάστασης. Ο ίδιος υποστηρίζει πως έκανε πεζοπορία, θέλοντας να διασχίσει το δυτικό Πήλιο για να βρεθεί στο ανατολικό, χάνοντας όμως τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από περίπολο της αεροπορικής μονάδας.

Πριν από λίγους μήνες είχε συλληφθεί στην ίδια περιοχή και ένας ακόμα Βέλγος από σμηνίτες του ραντάρ, επειδή φωτογράφιζε τον χώρο και του είχε ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος. Μάλιστα του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη του, με αποτέλεσμα να παρέμβει μέχρι και η βελγική πρεσβεία, προκειμένου να αποσυρθεί η παραπάνω διάταξη, κάτι που τελικά συνέβη μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...