Περιβάλλον

Η «Σαχάρα της Ελλάδας»: Το εντυπωσιακό θέαμα με τους χρυσαφένιους λόφους της Λήμνου (βίντεο)

Οι χρυσαφένιοι αμμόλοφοι στις Αμμοθίνες δημιουργούν ένα εντυπωσιακό και σπάνιο θέαμα που σπάνια συναντάς στην Ελλάδα και ειδικά σε νησιωτικές περιοχές.

Θυμίζει έντονα τη Σαχάρα!

Πρόκειται για μια αμμώδη έκταση περίπου 70 στρεμμάτων στην περιοχή Γομάτι, που μοιάζει με «μικρογραφία» ερήμου και μοιάζει σαν τα τοπία που συναντά κανείς στη Σαχάρα και τη βόρεια Αφρική.

Οι χρυσαφένιοι αμμόλοφοι στις Αμμοθίνες δημιουργούν ένα εντυπωσιακό, μοναδικό και σπάνιο θέαμα, που δεν συναντιέται συχνά στην Ελλάδα και ειδικά σε νησιωτικές περιοχές.

Κατά διαστήματα στην έκταση που καλύπτουν οι Αμμοθίνες Λήμνου συναντάται χαμηλή βλάστηση, ενώ οι χαμηλοί λόφοι που τις περιτριγυρίζουν είναι επίσης κατάφυτοι από θάμνους.

Το υπέροχο τοπίο «κόβει την ανάσα» στους επισκέπτες, ενώ η όαση που θα βρει κανείς στο μέρος είναι η παραλία Γομάτι που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τις Αμμοθίνες.

Δείτε βίντεο από τη Σαχάρα της Ελλάδας:

https://youtu.be/QUZ_U7niKtg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...