Κυβέρνηση

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο: Με στρατιωτικές τιμές η υποδοχή-Τι θα συζητήσει με την Μέρκελ

Την άλλη Πέμπτη θα επισκεφθεί το Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ ως πρωθυπουργός της Ελλάδας Στόχος της επίσκεψης αυτής μεταξύ άλλων είναι και η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές στην καγκελαρία την (άλλη) Πέμπτη στις 12μμ (1 μμ ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συζητήσεις «θα επικεντρωθούν σε διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής και Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα».

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μέρκελ έχουν αναπτύξει ήδη διαπροσωπική σχέση πάντως, καθώς είχαν συναντήσεις στο περιθώριο Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...