ΗΠΑ

Εντυπωσιακή "αερομαχία" με τα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 και L-159 (εικόνες - βίντεο)

Η Αμερικανική πολεμική αεροπορία διοργάνωσε ένα εναέριο κυνηγητό ανάμεσα σε μαχητικά αεροσκάφη F-35 A Lightning ΙΙ πέμπτης γενιάς και αεροσκάφη Draken International L-159 Honey Badger.

Τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 A που έχουν ανατεθεί στην 33η Πτέρυγα Μάχης συμμετέχουν στην ετήσια άσκηση Northern Lightning. Το εναέριο «κυνήγι» είναι μέρος των πρακτικών της συγκεκριμένης άσκησης για τον μήνα Αυγούστου, η πρώτη φάση της οποίας έλαβε χώρα τον Μάιο.

Οι πιλότοι και τα πληρώματα των μαχητικών F-35 A πετούν υπό αντίξοες συνθήκες για να «πιάσουν» τα μαχητικά των αντιπάλων. «Η εκπαίδευση αυτή είναι κρίσιμη για την οικοδόμηση της ετοιμότητας των εναέριων αποστολών για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή εμφανιστεί» αναφέρει Αμερικανός πιλότος.

Στην άσκηση Northern Lightning παίρνει μέρος μια ποικιλία από τα πιο προηγμένα αεροσκάφη στον κόσμο, όπως τα F-35, F-22, F-16, EA-18 και C-130.

Η Draken International, αμερικανική εταιρεία με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τακτικές αεροπορικές δυνάμεις στον κόσμο, συμμετέχει επίσης στην άσκηση.

Η Draken υποστηρίζει τους στόχους της στρατιωτικής εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας τεράστια εξοικονόμηση κόστους σε σχέση με τη χρήση παραδοσιακών στρατιωτικών πτήσεων. Ως οργανισμός, η Draken έχει ως πολική της να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για συμβόλαιο αεροπορικής υποστήριξης.

Το L-159E Honey Badger είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων Boeing και Aero Vodochody ικανό να υποστηρίξει μια ποικιλία αποστολών αέρα-αέρος και αέρα-εδάφους. Το δυνατό του σημείο είναι οι γρήγοροι εναέριοι ελιγμοί και οι μεγάλες δυνατότητες εχθρικής αναγνώρισης που διαθέτει. Το L-159 Advanced Light Combat Aircraft (ALCA) είναι μαχητές τέταρτης γενιάς, οι οποίοι τροποποιήθηκαν ειδικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις απόδοσης των μαχητικών F-35.

Δείτε το βίντεο με τα αμερικανικά μαχητικά.

https://youtu.be/eNPnY31SYRE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...