Καιρός

«Εισβολή» καύσωνα από αύριο με 42αρια - Αφόρητη ζέστη, πώς να προστατευτείτε

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, το οποίο εκδόθηκε πριν από λίγες ώρες - Αφόρητη ζέστη από αύριο σε όλη την Ελλάδα με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε πολλές πόλεις της χώρας. Το κοκτέιλ ζέστης σε συνδιασμό με την άπνοια αποτελεί κίνδυνο για τις ευάλωτες κοινωνικές όμαδες. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πώς μπορείτε να προστατευθείτε.

Υψηλές θερμοκρασίες (συνθήκες καύσωνα) επιφυλάσει ο καιρός σε όλη την χώρα για την Παρασκευή (2/8) και ειδικότερα στη Θεσσαλία και τη Νότια Κρήτη όπου το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σάββατο (3/8) αναμένεται περαιτέρω αύξηση η οποία αναμένεται να εκτινάξει το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές ακόμα και στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, του meteo.gr οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Παρασκευή 02/08 και το Σάββατο 03/08, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 – 42 ⁰C.

Όμως, το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 03/08, αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου 03/08.

 

Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 02/08 θα φτάσουν τους 39 - 40 ⁰C.

Πώς να προστατευτείτε

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω γράφημα.

Πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού
Διατηρείται δροσερό τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας
αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ
Κάντε τακτικά χλιαρά μπάνια
Αποφύγετε τα μεγάλα και βαριά γεύματα
Διατηρείτε συχνή επικοινωνία με τους αγαπημένους σας και κυρίως με τους ηλικιωμένους
Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση
Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες συνθήκες από τους σταθμούς του δικτύου του ΕΑΑ

xartis2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...